Indrukwekkend eerbetoon aan Peter Bloemink (44): ‘Onbegrip, boosheid en onbeschrijflijk veel verdriet’

De bus met daarin de kist met het lichaam van Peter Bloemink rijdt voorbij de plek waar hij om het leven werd gebracht.
Foto: Hugo Janssen

Peter Bloemink (44) is vrijdag in besloten kring gecremeerd in Zwolle. Zo’n tweeduizend mensen bewezen Bloemink de laatste eer bij het crematorium. “Met veel onbegrip, boosheid en onbeschrijflijk veel verdriet is een verder samenleven met hem ons ontnomen,” schreven de nabestaanden in de rouwadvertentie.

De familie schreef verder dat ze het fijn zouden vinden als vrienden en bekenden van Bloemink een erehaag vormden langs de oprijlaan van het crematorium. Aan het verzoek werd massaal gehoor gegeven.

De rouwstoet reed vanaf de woning van Bloemink naar het crematorium en passeerde daardoor de Aldi aan de Rijnlaan. Op de parkeerplaats van de supermarkt maakte Özgür M. vorige week woensdag, op klaarlichte dag, op koelbloedige wijze een einde aan het leven van Bloemink. Hij ramde de auto van Bloemink, stapte uit en loste minstens zes kogels op de eigenaar van het gelijknamige beveiligingsbedrijf.

De rouwstoet werd begeleid door een groep mountainbikers van MTB Zwolle. Bloemink was voorzitter van de fietsclub. Zijn fietsvrienden herinneren hem als altijd behulpzaam, gul en iemand die oog voor anderen had. De fietsmaatjes maakten onderling vaak grappen over de forse banden van het rijwiel van Bloemink. “Dikke banden zijn gezellig,” was volgens hen dan steevast de reactie van Bloemink.

Na afloop van de crematie kreeg iedereen in de Buitensociëteit gelegenheid om nog meer anekdotes te delen. Nabestaanden van Bloemink waren daarbij aanwezig. Ook was er een fotocollage te zien op het grote scherm in de theaterzaal en werden er talloze condoleancekaarten geschreven die de nabestaanden op een later moment gaan lezen.

Foto's 5
De bus met daarin de kist met het lichaam van Peter Bloemink rijdt voorbij de plek waar hij om het leven werd gebracht. - Foto: Hugo Janssen
De bus met daarin de kist met het lichaam van Peter Bloemink rijdt voorbij de plek waar hij om het leven werd gebracht.
Foto: Hugo Janssen
Indrukwekkend eerbetoon aan Peter Bloemink (44): ‘Onbegrip, boosheid en onbeschrijflijk veel verdriet’ - Foto: Hugo Janssen
Foto: Hugo Janssen
Oprijlaan naar Kranenburg - Foto: Peter Denekamp
Oprijlaan naar Kranenburg
Foto: Peter Denekamp
Indrukwekkend eerbetoon aan Peter Bloemink (44): ‘Onbegrip, boosheid en onbeschrijflijk veel verdriet’ - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Onbegrip, boosheid en veel verdriet bij de medewerkers van het beveilingsbedrijf van Bloemink. - Foto: Peter Denekamp
Onbegrip, boosheid en veel verdriet bij de medewerkers van het beveilingsbedrijf van Bloemink.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)