Het weer: Droog, wolkenvelden en minder zacht

Lentebloesem in Schellerlanden.
Foto: Obbe Bakker

Donderdag wordt met een zwakke westelijke tot noordwestelijke wind minder zachte lucht aangevoerd naar Zwolle. Woensdag begon de astronomische lente en werd het in de stad zeer zacht: 17 graden. Donderdag is 12 graden ongeveer het maximum. Wolkenvelden schermen de zon vaak af maar het blijft droog.

Rustig weer dankzij enige hogedrukinvloed. Dat verandert want vanuit het noordwesten nadert een koufront met neerslag. Vrijdag wordt de frontale bewolking dikker en gaat het enige tijd regenen. De wind uit westelijke richtingen neemt toe naar matig. Koelere lucht stroomt de stad binnen. Ongeveer 11 graden is de middagtemperatuur.

De barometer daalt doordat vanaf de noordelijke Noordzee een lagedrukgebied onze richting op komt. In het weekend staat er meer wind, vooral op zondag. Beide dagen van het weekend trekken buien over Zwolle en sommige produceren hagel. Tussendoor breekt de zon fel door, wat mooie wolkenluchten en regenbogen oplevert. Het is flink koeler, de temperatuur blijft iets onder de 10 graden.

Foto 1
Lentebloesem in Schellerlanden. - Foto: Obbe Bakker
Lentebloesem in Schellerlanden.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)