Het weer: Zeer zacht onder wolkenvelden

Oostelijke rand van de Aa-landen.
Foto: Hans Smit

Woensdag bepalen grote grijze wolkenvelden het weerbeeld boven Zwolle. De zon komt daar moeizaam doorheen. De bewolking hoort bij een storing die met wat regen langs de noordelijke provincies naar het oosten trekt. Zwolle krijgt hier in de middag misschien een klein spatje van mee. De zuidwestenwind is zwak.

Dinsdag liep de temperatuur in de stad al op naar een zeer zachte 17 graden. Woensdag komt daar onder de wolken zelfs nog iets bij: 18 of 19 graden in de middag, na ongeveer 9 graden in het begin van de ochtend.

Donderdag halen we zo’n hoge temperatuur niet. De aanvoer aan de grond is meer uit het westen, op grotere hoogte uit het noordwesten. Ongeveer 13 graden lijkt nog wel bereikbaar onder de wolkenvelden.

Vrijdagmiddag en -avond duwt een koufront met bewolking, regen en wind de zachte lucht verder weg. In het weekend komt de temperatuur niet meer boven de 10 graden uit. De wind waait uit westelijke richtingen en vanuit het noordwesten koersen maartse buien op Zwolle af. Tussendoor laat de zon zich zien.

Foto 1
Oostelijke rand van de Aa-landen. - Foto: Hans Smit
Oostelijke rand van de Aa-landen.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)