Het weer: Droog met sluierwolken

Bloeiende krokussen in Schellerlanden.
Foto: Obbe Bakker

Dinsdag is het droog met zon die door wolkenlagen heen schijnt. Het zijn sluierwolken op middelbare en grote hoogte waar de zonnestralen doorheen moeten.

De dag begint met een temperatuur slechts weinig boven het vriespunt. Misschien is autoruiten krabben her en der in de stad nodig ’s morgens vroeg. Met een zwakke tot matige zuidelijke tot zuidoostelijke wind wordt vrij zachte lucht aangevoerd. In de middag verwachten we 14 tot 15 graden. Gemiddeld voor eind maart is 11 graden.

Een lagedrukgebied bij Ierland stuurt storingen onze richting op. Dinsdagnacht en woensdag trekt de bijbehorende bewolking over en is er een kleine kans op een beetje regen.

Donderdag en vrijdag is de kans op buiige neerslag groot, maar compleet verregend zijn deze dagen niet. Het Ierse lagedrukgebied stuurt over Spanje en Portugal veel zwaardere neerslagzones. De temperatuur bij ons is overdag 11 tot 13 graden bij een stevige zuidwestenwind.

Het paasweekeinde lijkt licht wisselvallig te worden. De temperatuur in Zwolle stijgt richting 18 graden, volgens de voorlopige inzichten.

Foto 1
Bloeiende krokussen in Schellerlanden. - Foto: Obbe Bakker
Bloeiende krokussen in Schellerlanden.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)