Joop en Mary Vegter uit Diezerpoort vieren briljanten huwelijk

Joop en Mary Vegter zijn 65 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp

Afgelopen zaterdag vierden Joop (89) en Mary Vegter (88) hun 65-jarig huwelijk. Locoburgemeester Gerdien Rots ging woensdag bij het echtpaar op bezoek om hen te feliciteren.

Mary is geboren in de Luttekestraat boven de winkel van haar opa Jülf Albers. In de zaak, die bekend stond als de ‘Winkel van Sinkel’, werd van alles verkocht. Na haar opleiding aan het Christelijk Lyceum aan de Veerallee ging Mary ook in de winkel werken. Ze behaalde het middenstandsdiploma en volgde verscheidene vakopleidingen, van speelgoed tot keramiek.

Joop is ook een echte blauwvinger. Na zijn studie moest hij in dienst en kwam bij de cavalerie, waar hij tankcommandant werd. Na zijn diensttijd was hij werkzaam bij De Dreef, een opvoedingsgesticht voor jongens in Wezep. Uiteindelijk werkte hij met zijn vrouw in de winkel en werd mede-eigenaar.

Mary houdt van zingen. Ze is 43 jaar lang koorlid geweest bij Caecilia. Bijna veertig jaar was ze penningmeester van het koor, zelfs nadat ze gestopt was met zingen. Ze is momenteel nog penningmeester van Zingen onder de Peperbus. Bij het Musical Concert Koor is ze verantwoordelijk voor de contributiebetalingen.

Het stel leerde elkaar kennen tijdens bijeenkomsten van de Oosterkerk, in het jeugdhonk Bastion aan de Badhuiswal in Zwolle. Ze kregen twee dochters, vier kleinkinderen en drie achterkleinkinderen, waar ze erg dankbaar voor zijn.

Foto 1
Joop en Mary Vegter zijn 65 jaar getrouwd. - Foto: Peter Denekamp
Joop en Mary Vegter zijn 65 jaar getrouwd.
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)