Intensieve controle fietsverlichting

Op dinsdagavond zijn er op de Rembrandtlaan zeven bekeuringen uitgeschreven voor het fietsen zonder licht.

De eerste weken van 2007 controleert de politie IJsselland intensief op goed functionerende fietsverlichting. Die weken zijn er al honderden fietsers bekeurd voor het voeren van ondeugdelijke verlichting.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

18 gedachten over “Intensieve controle fietsverlichting”

  1. Ze moeten even in de rechterkolom kijken, ze schijnen donderdag weer een actie op verlichtingsgebied te hebben. Alleen de 1e keer regende het keihard, 2e keer waaide het te hard. Morgen sneeuwt het?

  2. Er zijn natuurlijk veel fietsers zonder licht (en elke fietser zonder licht is er 1 teveel) maar ook ik ontkom niet aan de indruk dat ze (de politie) hun taak wel z?©?©r sterk toespitsen op de fietser.
    Te hard rijdende brommers zijn er meer dan genoeg, hoe vaak lees je dat die bekeurd zijn? (even voor alle duidelijkheid: offici?«el mogen brommers binnen de bebouwde kom maar 30 km/h rijden!)
    Brommers mogen offici?«el niet komen op een verplicht fietspad. Toch zie ik ze met grote regelmaat scheuren op bijvoorbeeld het Twistvlietpad (en ja, dat is echt een verplicht FIETSpad en geen bromfietspad, waar ze dus w?©l mogen (lees: moeten) rijden)
    Meer dan genoeg auto’s rijden rond met defecte verlichting, hetzij een voorlicht dat niet werkt, hetzij een achterlicht. Ook onterecht voeren van mistvoorlichten is aan de orde van de dag, ook daarover zie je nooit iets verschijnen. Fout parkerende auto’s bij winkelcentrum Stadshagen, dat zou ook flink aangepakt worden. Ik heb ze 2x gezien….

    Voeren ze hun taak uit? Ja. Wat is er mis mee? Ze pakken een klein deel van hun taak wel h?©?©l vaak aan waarbij er minder aandacht is voor andere dingen.

  3. Prestatiecontract…
    makkelijk scoren die fietsers op je motor.
    met een beetje mazzel ook geen id bewijs op zak… 2 vliegen in 1 klap.

  4. En des te meer ze nu controleren des te minder ze aan het eind van het jaar hoeven te doen.
    Dan hebben ze hun “werk” weer gedaan en is de buit binnen.
    En zo druk als ze nu zijn op de makkelijke plaatsen (rond het ns station maandag en momenteel op assendorp) lijkt het wel of ze rond aug de deur niet meer uit willen.

  5. @ roy nee ze doen hun werk niet goed ,als er een 14 jarige jongen wordt aangereden op de van karnebeekstraat maandag half acht 22-01
    en er na 25 minuten nog geen politie ter plaatse is dan doen ze hun werk niet goed . lekker staan wachten totdat er een fietser aan komt
    zonder licht knap stukje werk hoor. 🙁

  6. Die weken zijn er al honderden fietsers bekeurd voor het voeren van ondeugdelijke verlichting.

    Ik denk niet dat je met controles honderden automobilisten of bromfietsers te pakken krijgt met geen/slechte verlichting. Dus deze controles zijn hard nodig.
    @Joop wat was de reden dat het 25 minuten duurde, ambulance was wel op tijd?

  7. @roy nee de ambulance was ook niet op tijd ,duurde ook twintig minuten .er was al 3 keer gebeld de reden hiervan heb ik niet gehoord .
    maar mijn vrouw heeft twintig minuten boven het slachtoffer gestaan met een paraplu omdat het zo regende .maar ja fietsers bekeuren is makkelijk he je gaat op een hoek staan en wachten maar .

  8. Hmm als ze daar al te laat mee zijn.

    Laatst veroorzaakte een taxi een schade.
    Getuige belt de poltie, na tydje komen ze eens kijken.
    Helaas geen kenteken wel de naam van het bedryf.
    Politie naar het bedryf………Nee hoor wij hebben geen schade en weten niet welke taxi het was, kunnen we niet achter komen”
    Nou ook weer opgelost.
    Schade komt dan maar voor rek van de eigenaar van de auto met schade……. :-

  9. @Joop dan was het waarschijnlijk druk op de weg als ook de ambulance te laat komt. Kan helaas gebeuren en als alle/veel fietsers zonder licht rijden zal het alleen maar vaker voorkomen.

Reacties zijn gesloten.