Het weer: Eerst bewolking en kans op een buitje, daarna zonneschijn

Zwanen bij de IJssel.
Foto: Ank Pot

Maandagochtend trekt over Zwolle een front met veel wolken. Daar kunnen enkele buitjes tussen zitten. Bewolking en buitjes schuiven weg naar het oosten en het weer knapt op. De zon komt steeds beter uit de verf.

De maandag start met een temperatuur van ongeveer 13 graden en dat is een stuk minder fris dan de afgelopen ochtenden. ’s Middags wordt het met een zonnetje erbij uiteindelijk zo’n 20 graden. Aanvankelijk is er weinig wind, in de loop van de ochtend neemt hij toe naar matig, kracht 3, vanuit noordelijke richtingen.

Maandagavond zijn er brede opklaringen. Er blijft wat wind staan uit het noorden en het koelt ’s nachts af naar ongeveer 12 graden. Een hogedrukgebied bouwt zich op boven onze omgeving en daar hebben we deze week profijt van.

Dinsdag zoekt de wind de noordoosthoek op. Daarvandaan komt vermoedelijk nog wat bewolking, maar het blijft wel droog. Het plan is dat van het oosten uit de lucht droger wordt en de bewolking afneemt. Meer ruimte voor zonneschijn en geleidelijk warmer weer.

Dinsdag is de verwachte middagtemperatuur in de stad ongeveer 22 graden, woensdag 23 en donderdag 24 graden, volgens de huidige inschatting. Alle dagen is de noordoosten- tot oostenwind duidelijk aanwezig. Die verhindert sterke afkoeling ’s nachts, de minimumtemperatuur blijft de rest van de week waarschijnlijk boven de 10 graden.

Foto 1
Zwanen bij de IJssel. - Foto: Ank Pot
Zwanen bij de IJssel.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)