Nieuw fiets- en wandelpad in Spoolde

Foto van auteur

Zwolle heeft er een nieuw fiets- en wandelpad bij: het Hertsenbergpad in Spoolde. Het pad verbindt de Hertsenbergweg met de Nilantsweg. Het nieuwe pad werd woensdagmorgen geopend door wethouder Peter Pot.

Wethouder Pot en dhr. Borst monteren het nieuwe bord…

Vooraf de opening vertelde buurtbewoner Knol in een knusse schuur een kort verhaal over de historie van het gebied. Het pad is vernoemd naar een oude boerderij die daar tot de jaren zeventig heeft gestaan. Wethouder Groen Peter Pot opende samen met de voorzitter van de buurtvereniging Spooldebelangen, de heer Borst,  het nieuwe pad. Halverwege het nieuwe pad werd door één van de aanwezigen een oneffenheid geconstateerd. Buurtbewoners gingen daar met een kleine delegatie van de gemeente Zwolle na de opening de situatie ter plekke bekijken.

Dhr. Knol (rechts) vertelt over de historie van het gebied…

Het nieuwe pad…

Oneffenheden…

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Nieuw fiets- en wandelpad in Spoolde”

  1. Wij komen regelmatig in Spoolde bij onze dochter Karin met haar gezin.Al voor de offici?«le opening in december van het afgelopen jaar hebben we genoemd pad bewandeld.Het is een echte aanwinst voor Spoolde en andere natuur genieters.Leuke foto’s in het winterse landschap.
    Fam. Linssen

  2. Heel mooi pad, maar ze hadden veel beter het fietspad vanaf de spooldersluis dat daar beneden loopt richting Spoolde kunnen verbeteren. Wat een rotpad, je hobbelt en bonkt alle kanten op.

    Het is notabene onderdeel van Rondje Zwolle, lopen een drietal LF Fietsroutes langs. Dat is geen visitekaartje van de gemeente Zwolle, hoewel het voor de rest goed fietsen is hier.

Reacties zijn gesloten.