Het weer: Grijs met vooral ’s morgens kans op een beetje regen

Riviertje de Aa.
Foto: Hans Smit

Donderdag schuift een uitgestrekt grijs wolkenpakket over Zwolle. Daar kan van tijd tot tijd wat lichte regen of motregen uit sijpelen, vooral in de ochtend. De zon maakt geen kans tegen de bewolking. Een troost is dat met de bewolking zachtere lucht meekomt.

De temperatuur gaat ondanks de bewolking van 11 graden in de ochtend naar 16 graden in de middag. Er staat een matige zuidwestenwind, kracht 3, die vrijwel wegvalt in de avond. Ook dan nog uitgestrekte wolkenvelden boven de stad. Het koelt in de nacht naar vrijdag af naar ongeveer 13 graden, een niveau dat in deze tijd van het jaar overdag normaal is.

Vrijdag breekt de bewolking uiteindelijk en ’s middags krijgt de zon weer wat ruimte. In de vroege ochtend zou nog een spatje motregen kunnen vallen. Het kwik loopt dankzij de warme zuidwestelijke aanvoer op naar ongeveer 19 graden. Er waait een matige bries, dus het is zaak om de luwte op te zoeken.

Zaterdag stijgt het kwik onder sluierbewolking iets boven de 20 graden uit. Zwolle ziet zonneschijn door matglas heen. Het is verder een prima, droge dag waar je wat mee kunt buiten. De zuidwestenwind is matig van kracht.

Zondag wordt een winddraaiing verwacht. Hij komt dan uit het westen tot noordwesten en dat zorgt ervoor dat koelere lucht plus bewolking wordt aangevoerd. De middagtemperatuur is ongeveer 12 graden.

Na het weekend krijgen we te maken met wind uit het noordwesten tot noorden. Gevoelig koudere lucht met daarin veel buien stroomt hierheen. De temperatuur blijft na maandag onder de 10 graden en dat is onder de maat. Er staat aanvankelijk ook nog eens een gure wind. Een warme, waterdichte jas is in de nieuwe week aan te raden.

Foto 1
Riviertje de Aa. - Foto: Hans Smit
Riviertje de Aa.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)