Het weer: Vrij zonnig en warm in de middag

Dierenweide de Aa-weide.
Foto: Hans Smit

Vrijdagochtend zit Zwolle eerst nog tegen lage bewolking aan te kijken. Gelukkig verdwijnt die naar het oosten en de zon komt steeds beter door. In de middag is het vrij zonnig met witte sluierwolken op hoogte. Daar valt geen regen uit.

De dag start met meteen al 13 graden op de thermometer. In de middag in de zon loopt de temperatuur lekker op naar zo’n 19 graden. De zuidwestenwind is matig, een kracht 3 waar je zeker midden in de stad weinig hinder van hebt. Deze lenteachtige vrijdagmiddag is de opmaat naar een nog warmere zaterdag.

Het kwik stijgt zaterdag naar ongeveer 23 graden. Dat is een temperatuurniveau dat door velen als ideaal wordt ervaren, niet te warm en niet te koud. De zon schijnt door veel sluierwolken en vliegtuigstrepen heen. Daaronder verschijnen vriendelijke witte stapelwolken. Een droge dag met een matig zuidwestenwindje.

Zondag merken we een weersverandering, die veroorzaakt wordt door een kanteling van de windrichting. Na vele dagen aanvoer uit het zuiden tot zuidwesten, komt de lucht zondag uit het koelere westen tot noordwesten. De temperatuur overdag blijft bij ongeveer 13 graden steken. Het is nog droog.

Maandag zeilt een actief lagedrukgebied via Schotland de Noordzee op. Het stuwt koude lucht uit het hoge noorden onze kant op. Dat gaat gepaard met waarschijnlijk een bak wind en een plens regen. De temperatuur haalt amper 10 graden. Dinsdag is ook een kille en winderige dag met buien.

Foto 1
Dierenweide de Aa-weide. - Foto: Hans Smit
Dierenweide de Aa-weide.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)