Het weer: Meest droog en te koel

Vreugderijkerwaard - zicht op Zalk.
Foto: Ank Pot

Maandag is een koele en overwegend droge dag in Zwolle. In de ochtend gaat de zon schuil achter wolkensluiers op hoogte. ’s Middags wordt de lucht steeds blauwer. De hele dag kan een buitje passeren uit het noordoosten, maar die kans is klein.

Uit die richting komt ook een lekker drogende wind. Hij is zwak tot matig, kracht 2 in de ochtend, 3 in de middag. Het zicht is uitstekend. De maandag start met een temperatuur slechts weinig boven nul. ’s Middags is circa 10 graden Celsius het maximum, wat zo’n 5 graden kouder is dan gemiddeld eind april.

In de avond verdwijnen de wolken steeds meer. Onder een opklarende hemel en bij weinig wind daalt het kwik ’s nachts op veel plaatsen in Zwolle een fractie onder het vriespunt. Het is zaak om vorstgevoelige planten te beschermen.

Dinsdag gaat dus koud van start, waarna het ’s middags ongeveer 10 graden wordt. Het is een droge dag met pas in de avond wat regen. Dan trekt uit het noorden een storing over, die ook woensdag overdag en in de nacht naar donderdag buien brengt.

Na donderdag verlaat de wind de noordhoek. Het wordt minder fris. Met de zachtere lucht komt tevens lichte wisselvalligheid vanaf de Atlantische Oceaan op Zwolle af.

Foto 1
Vreugderijkerwaard - zicht op Zalk. - Foto: Ank Pot
Vreugderijkerwaard - zicht op Zalk.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)