Zwolle – In het Fortis Circustheater in Scheveningen is maandagavond tijdens de jaarlijkse bekendmaking van GaultMillau Gids 2010 bekend geworden dat restaurant De Librije uit Zwolle weer de titel Restaurant van het Jaar heeft gekregen. Het was de derde keer in successie dat De Librije de titel veroverde.
Er waren lovende woorden voor Jonnie en Thérèse Boer van De Librije over hun derde award op rij voor beste restaurant van het jaar. Jan van Lissum van GaultMillau: ‘Gewoon niet te kloppen. Dit is de bakermat van gastvrijheid. Ze zijn allround en altijd vriendelijk. Het is het merk De Librije’. In haar dankwoord gaf Thérèse Boer een pluim aan het complete team. Librije is met hun andere restaurants, hotel en cateringtak uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan honderd medewerkers. Stefan de Wilde is dit jaar gekozen tot Talentvol gastheer van het Jaar. Driesterrenchef Sergio Herman van restaurant Oud Sluis krijgt van GaultMillau de hoogst haalbare score. Nooit eerder kreeg een chef in de Benelux van GaultMillau het maximum van 20 punten. Herman werd tevens verkozen tot Beste chef 2010. De uitslag werd voor het eerst via het nieuwe medium Twitter wereldkundig gemaakt.
En hoe smaken de gakballen daar??
pff, koko, heb je ook nog een andere tekst dan alleen maar l#llen over gakballen? Je bent allang niet grappig meer!!