De Librije beste restaurant volgens GaultMillau

Foto van auteur

Sterrenrestaurant De Librije in Zwolle is volgens de GaultMillau-inspecteurs het beste restaurant van deze tijd. Dat is maandag tijdens een gala-avond in Breukelen bekendgemaakt door de nieuwe uitgever en directeur van de ‘GaultMillau Proefschrift Restaurant & Hotel Jaargids Nederland 2007’. De eigenaren Jonnie en Thérèse Boer werden door GaultMillau vooral geroemd vanwege het totaalconcept.

Volgens de jury is De Librije bijna on-Nederlands, zo goed zit de zaak in elkaar. De Librije staat in de nieuwe gids van GaultMillau met 19,5 punten bovenaan, samen met Oud Sluis van Sergio Herman. ‘Winnen is altijd mooi, al wist ik niet eens dat deze prijs bestond. Ik ben niet emotioneel of zo, maar vind het wel prachtig. Het mooiste is dat het totaalconcept wordt geroemd. En die 19,5 punten natuurlijk. We waren afgelopen weekend in Berlijn bij de honderd beste restaurants ter wereld. Dan vragen ze naar punten van GaultMillau en Michelinsterren. Met zulke getallen maken je wel indruk in zo’n gezelschap’, aldus Jonnie Boer, die in een opvallend t-shirt met de tekst ‘Boer Zijn’ rondliep bij de feestelijke bijeenkomst in Breukelen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “De Librije beste restaurant volgens GaultMillau”

 1. Well done Jonnie en Th?©r??se !
  In de afgelopen jaren (vanaf de start) regelmatig bij ze gegeten. Toen ze nog geen ster hadden t/m drie sterren. Altijd was de sfeer goed, het eten zeer prettig tot heel erg subliem en de aandacht wat je mag verwachten. In de loop der jaren is alles in verhouding perfect meegegroeid.

  Ik word wel eens moe van ‘ hoe vaak je ze ziet op tv en in de krant’ … maar aan de andere kant.. zoveel mensen die het op eigen houtje dit topniveau halen (op hun eigen gebied) hebben we nu ook niet in Zwolle.

  erg veel bewondering voor.

  wel jammer dat er even spontaan naar toe gaan er af is .. ook al gezien het geld. Het is elke euro waard vind ik, maar je doet het niet zo maar. Kwestie van prioriteiten stellen in het leven 🙂

  wellicht binnenkort maar weer eens proberen of ik voor een lunch naar binnen kom :))))

  Is weer eens wat anders dan mijn vaste restaurant Bella Napoli waar ik al meer dan 20 jaar mijn pizza eet … ook altijd met goede stemming en met veel smaak. Ook dat is trouwens klasse !!!

 2. hmm.. kunnen ze niet een keer een actie houden, zodat ook de ‘normale’ burger kan ondervinden hoe het eten smaakt bij ‘de Librije’?

Reacties zijn gesloten.