Het weekendweer: Zachter, wel kans op een bui

Ooievaarsnest in het Zandhovebos.
Foto: Ank Pot

Tijdens Koningsnacht en Koningsdag heeft Zwolle kans op een bui. Zo’n nachtelijk buitje stelt weinig voor. Tijdens Koningsdag zelf kan een serieuzere bui overtrekken. Vanaf het eind van de ochtend is daar verhoogde kans op en ’s avonds volgen vanuit het zuidwesten meer buien.

In de middag– en avondbuien zit mogelijk onweer. Het voordeel van buien is dat het tussendoor langere tijd droog is. Met veel bewolking, de oranjezon komt er waarschijnlijk bekaaid van af. In de Koningsnacht daalt de temperatuur naar ongeveer 5 graden, oplopend naar 17 graden in de middag. Het is overdag aanmerkelijk zachter dan in voorgaande dagen. De wind komt zwak tot matig uit het zuiden, later meer uit het zuidoosten.

Ook in de nacht naar zondag is er nog kans op een buitje. Zondag overdag houden we het veruit de meeste tijd droog. De zon prikt mondjesmaat door de wolken heen. Het wordt 18, misschien wel 19 graden bij een energieke zuiden– tot zuidwestenwind, kracht 4 tot 5.

Maandag bindt de wind een heel stuk in. De meivakantie in Zwolle begint met een zwak tot matig lentebriesje uit het zuiden tot oosten, dat warmere lucht aanvoert. De zon is in de eerste vakantieweek mooi in beeld boven de stad en de temperatuur zit alle dagen in de lift.

Dinsdag hebben we circa 21 graden te pakken, woensdag en donderdag gaat het richting 25 graden, wat bijna zomers is te noemen. In de warmte kunnen donderkoppen boven Zwolle verschijnen.

Foto 1
Ooievaarsnest in het Zandhovebos. - Foto: Ank Pot
Ooievaarsnest in het Zandhovebos.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)