Het weer: Een zomerse topdag

Dobbevijver
Foto: Ank Pot

Woensdag beleeft Zwolle een zomerse topdag in de lente. Dinsdagmiddag werd in de stad al 25 graden aangetikt, woensdag begint met 14 graden op de thermometer, ’s middags wordt een zomers hoge waarde van 28 graden gehaald. Het is zonnig en droog.

De zon schijnt door sluierwolken op hoogte heen en er ontstaan vriendelijke stapelwolken. In onze omgeving groeien die nog niet uit tot onweersbuien. Dat gebeurt in grote delen van Zuid-Europa wel en daar is het voor de afwisseling eens koeler dan bij ons.

De warme wind waait zwak tot matig vanuit het noordoosten. In de eerste helft van de woensdagavond zit je nog nog lekker buiten bij een temperatuur die daalt naar 20 graden.

Donderdag heeft veel zonneschijn en circa 25 graden in petto. Ook een warme dag, maar het verschil is dat vanaf het begin van de avond Franse onweersbuien wel tot onze omgeving kunnen doordringen. Wie een droge bbq wil houden, kan deze beter op woensdagavond plannen.

Met de buien later op donderdag wordt de zomerse warmte uit Zwolle verdreven. Vrijdag blijft de temperatuur volgens de huidige inzichten ruim onder de 20 graden. Er is veel bewolking. In de ochtend zijn mogelijk nog restanten van buien actief.

Foto 1
Dobbevijver - Foto: Ank Pot
Dobbevijver
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)