Het weer: Warm begin van augustus

Sluierwolken boven de Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Donderdag zomert Zwolle vrolijk verder. De zon schijnt op deze eerste dag van augustus door sluierwolken heen en vanaf de middag komen daar middelbare wolkenvelden bij. De kans op een bui is in onze omgeving erg klein.

Hoe verder je naar het zuiden afreist, hoe groter de kans dat je wel een plaatselijke onweersbui tegenkomt. Boven België en de zuidelijke helft van Duitsland wordt stevig onweer verwacht.

Donderdagochtend is de minimumtemperatuur in Zwolle ongeveer 16 graden, ondanks alle wolkensluiers oplopend naar een zomerse waarde rond 27 graden in de middag. De wind is zwak tot matig, kracht 2 tot 3, uit het noordoosten.

Donderdagavond is het lang warm. Pas in de nacht naar vrijdag koelt het wat sneller af. De meeste bewolking verdwijnt dan. Vrijdag is het stralend zonnig zomerweer met weinig tot geen bewolking. De dag start frisser dan we gewend zijn, een temperatuur onder de 15 graden. ’s Middags stijgt het kwik naar circa 28 graden.

In het weekend schuift dikkere bewolking voor de zon langs. Later op zaterdag en zaterdagnacht is er een behoorlijke kans dat een of meer buien boven Zwolle verschijnen. De temperatuur levert vooral zondag in, ’s middags blijft het onder de 25 graden. Maar in de nieuwe week wordt het al gauw weer zomers warm.

Foto 1
Sluierwolken boven de Aa-landen. - Foto: Ank Pot
Sluierwolken boven de Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)