Het weer: Begin van een droge week in Zwolle

Kruising Zwartewaterallee - Rijnlaan.
Foto: Ank Pot

Maandagochtend kan tijdelijk mist hangen in de regio Zwolle. Deze lost op met hulp van de zon, die nog weinig last heeft van wolken. De bewolking neemt langzaam toe, want een storing met regen arriveert boven het zuiden van het land.

Zwolle blijft buiten schot volgens de weermodellen. Onder de wolken houden we het hier droog. De temperatuur loopt op van een frisse 7 graden in de vroege ochtend naar 18 graden in de middag. Mocht de zon ’s middags toch lekker door de wolkenmassa heen prikken, dan kan het in de stad zo 20 graden worden. De wind blijft binnen de perken: oost tot noordoost, kracht 2 tot 3, een zwak tot matig briesje.

In de avond en nacht doet de regenstoring vanuit Brabant nog een poging onze omgeving te bereiken. Tevergeefs waarschijnlijk, we houden het op een bewolkte maar droge overgang naar dinsdag.

Vanaf dinsdag bepaalt een groot hogedrukgebied ons weer. Storingen met neerslag blijven op afstand, we gaan een droge werkweek tegemoet. En het ziet ernaar uit dat ook komend weekend de regen nog ver te zoeken is. Wolkenvelden en mooie zonnige perioden wisselen elkaar af.

De wind waait de hele week uit koele noordelijke richtingen. Van de temperatuur zijn daarom geen wonderen te verwachten, die schommelt ’s middags in de buurt van 18 graden. De nachttemperatuur is ongeveer 7 graden. Dat zijn normale waarden voor de tijd van het jaar.

Foto 1
Kruising Zwartewaterallee - Rijnlaan. - Foto: Ank Pot
Kruising Zwartewaterallee - Rijnlaan.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)