Nederlands damesvoetbalelftal verplettert Macedonië

Foto van auteur

Zwolle – Donderdagavond heeft het Nederlands damesvoetbalelftal, in het stadion van FC Zwolle, zich uitermate goed hersteld van de eerste nederlaag in de op 24 oktober gespeelde wedstrijd in en tegen Noorwegen. In deze tweede wedstrijd in Groep 2 met als inzet de kwalificatie voor het wereldkampioenschap van 2011, werd het nietige Macedonië met maar liefst 13-1 verslagen.

nederland_macedonie_0659_470.jpg

Een simpele overwinning, waarin 98% van de wedstrijd werd gestreden op de helft van de Macedoniërs. Met meer dan 6000 toeschouwers op de tribunes was het een heerlijk sfeertje. Sylivia Smit van SC Heerenveen was de vrouw van de wedstrijd. Met maar liefst 6 doelpunten was zij topscorer met Annemieke Kiesel-Griffioen van FCR Duisburg met 4 doelpunten als goed tweede. Het waren Manon Melis, Daphne Koster en invalster Sherida Spitse, die de dertien volmaakten. Het doelpunt van de Macedoniërs kwam van de voet van Afrodita Sahili en werd gevierd als een overwinning. Hetgeen wel te begrijpen is als het doelgemiddelde wordt bekeken. Vanaf vandaag heeft de ploeg uit de Balkan 0 punten met 28 doelpunten tegen en 2 voor.

nederland_macedonie_0842_470.jpg
Weer een doelpunt ….

nederland_macedonie_0682_470.jpg
Petra Hogewoning in duel met Violeta Spirovska …

nederland_macedonie_0655_470.jpg
Kirsten van de Ven is de Macedonische verdediging de baas …

Het team van bondscoach Vera Pauw, dat bij het afgelopen zomer gehouden Europees kampioenschap de halve finale haalde, was zoals gezegd, tegen Macedonië oppermachtig. Naast Noorwegen en Macedonië maken Slowakijke en Wit-Rusland deel uit van Groep 2. De groepswinnaars van de acht groepen plaatsen zich voor de play-off’s, waarin gestreden wordt voor vier plaatsen. Deze winnaars zullen in juni 2011 de reis naar gastland Duitsland kunnen aanvangen. Door het verlies tegen Noorwegen is de kans dat Nederland bij de laatste acht komt zeer klein geworden. Nederland zal dan alle wedstrijden moeten winnen en Noorwegen zal dan puntjes moeten morsen. Oranje heeft niets meer in eigen hand.

nederland_macedonie_0605_470.jpg

nederland_macedonie_0638_470.jpg

nederland_macedonie_0725_470.jpg

nederland_macedonie_0787_470.jpg

nederland_macedonie_0796_470.jpg
Annemieke Kiesel-Griffioen wordt gefeliciteerd door Jeanine van Dalen …

nederland_macedonie_0800_470.jpg
Bondscoach Vera Pauw …

nederland_macedonie_0813_470.jpg
Oud Be Quick’28 speelster Marlous Pieëte …

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “Nederlands damesvoetbalelftal verplettert Macedonië”

 1. Ik heb met prima vermaakt met dit nederlands vrouwenelftal: op 2 minuten na zeer geconcentreerd en gedisciplineerd gespeeld, prachtige doelpunten met maar 1 schoonheidsfoutje, de tegengoal. Was eindelijk weer eens heel gezellig op de tribune. Vera Pauw, begeleiding en speelsters, veel succes verder met de promoten van het vrouwenvoetbal!

  Groet Marion

 2. @Admin:

  Door het verlies tegen Noorwegen is de kans dat Nederland bij de laatste acht komt zeer klein geworden. Nederland zal dan alle wedstrijden moeten winnen en Noorwegen zal dan puntjes moeten morsen. Oranje heeft niets meer in eigen hand.

  Nederland moet nog een keer tegen Noorwegen, dus kan de achterstand van 3 punten op dat land nog worden ingehaald.
  Ze hebben het mijns inziens dus toch nog in eigen hand.

 3. Deftige doelpunten in….het NOS-journaal vanmorgen. Maar 3 uit 2 op de 3e plaats. Vond dat de super-NOS-teletekst hier faalde. Geen volgende wedstrijden aangegeven en niet vermelden hoeveel er naar het WK GAAN. Gebeurd bij voetbalkwalificaties altijd. Op dit onvolprezen weblogZwolle staat het wel gewoon

  De groepswinnaars van de acht groepen plaatsen zich voor de play-off’s, waarin gestreden wordt voor vier plaatsen. Deze winnaars zullen in juni 2011 de reis naar gastland Duitsland kunnen aanvangen.

  Kom op teletekst-redactie ga het als een volwassensport zien. Zoals het IOC (was het geloof ik) nu ook doet.

  Hoeveel toeschouwers waren er ongeveer Tim?

  —–
  Haha het zit ook in de weekafsluitende song WEEKIE, WAT EEN WEEKIE op 3fm: Heb je ’t al gehoord….de voetbalvrouwen van ons land hebben 13x gescoord!!

 4. nope, geen. Wel veel bussen met mensen uit het hele land. Het de tribune tegenover de hoofdtribune zat nagenoeg vol, en de tribune, gezien van de hoofdtribune, link was goed gevuld. Die rechts was mwah mwah niet echt gezellig, allemaal moeders met kinderen (en daar zat ik ook, helaas), en de hoofdtribune was alleen in de midden gevuld. Maar al met al toch wel veel ja 🙂

 5. Dubbele Oh: netjes zoveel betaald volk en “moeders met kinderen” is voor jou natuurlijk “vleesch noch visch”; moeders zijn te oud en de kinderen die ze bij zich hadden vast te jong…..nou ja ’t is zo goed als

  weekendddddddd!

Reacties zijn gesloten.