Het weekendweer: Zaterdagmiddag kans op wat regen, ’s avonds een droge en koele Halve Marathon, zondag veel zon

Steenweteringpad
Foto: Hans Smit

Zaterdagochtend schuiven wolkenvelden over de stad. Ze horen bij een storing die ten noorden van Zwolle naar het oosten trekt. De zon verschijnt eerst nog wel, maar vanaf het middaguur is er veel bewolking en kan er soms ook wat regen uit vallen.

Tegen de avond is dat voorbij en verdwijnen de meeste wolken naar het oosten. De dag begint met zo’n 8 graden op de thermometer, oplopend naar 18 graden in de middag, wat tegenvallend is. De wind is ’s morgens zuidwestelijk en zwak, ’s middags aantrekkend naar matig, kracht 3 tot 4 uit het westen.

Zaterdagavond tijdens de Halve Marathon komt de wind uit het westen tot noordwesten en zwakt dan steeds verder af. De bewolking verdwijnt en daarmee ook de kans op regen. Deelnemers en toeschouwers beleven de marathon droog onder een blauwe hemel. De temperatuur in de stad is bij de start om 20.15 uur een koele 14 graden en dalend.

Zondagochtend begint met een kwikstand rond 8 graden. Stapelwolken verschijnen onder de zon, die breeduit schijnt. Het blijft van vroeg tot laat droog. De wind is net als zaterdag zwak tot matig uit het zuidwesten tot westen. Net als zaterdagmiddag prima windsportcondities, bij een maximumtemperatuur van circa 18 graden. In de avond houdt de wind het voor gezien.

In de nacht naar maandag neemt de bewolking toe. Uit Engeland nadert een actieve storing. Maandagochtend is het grijs en begint het al gauw te regenen. In de middag en avond wordt nog veel meer regen verwacht. Onder het natte, grijze wolkendek blijft het kwik mogelijk zelfs onder de 15 graden. De wind is zwak tot matig uit het zuidwesten.

In de eerste helft van de nieuwe week stagneert de temperatuur overdag rond die schamele 15 graden. Dinsdag is er kans op buien, woensdag is het vermoedelijk droog in Zwolle.

Foto 1
Steenweteringpad - Foto: Hans Smit
Steenweteringpad
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)