Het weer: Veel stapelwolken en een enkele bui

Uiterwaarden van de IJssel bij Westenholte.
Foto: Ank Pot

Woensdag trekken veel stapelwolken over Zwolle. Soms zijn het er zoveel dat ze samenklonteren en de zon het nakijken heeft. Tussen de stapelwolken zitten in de ochtend al buitjes en vanaf het middaguur zijn het er meer.

Gelukkig trekt niet elke bui precies over de stad. Wanneer dat wel gebeurt, passeert hij vlot zodat je er niet lang nat van wordt. Dinsdagmiddag werd tussen de huizen in Zwolle, met wat hulp van de zon, toch nog bijna 17 graden Celsius gemeten. Hopelijk lukt dat woensdag ook, hoewel dat nog steeds 3 graden onder het gemiddelde is voor de tijd van het jaar.

De zwakke tot matige wind, kracht 2 à 3, uit de noordwesthoek houdt de temperatuur laag. Voor wie het te fris vindt: vanaf donderdag voert wind uit het zuidwesten tot zuiden mildere lucht aan. Het kwik gaat omhoog, vrijdag naar 20 graden. Het is twijfelachtig of dat in het weekend ook lukt, maar zo koel als in de afgelopen dagen is het niet.

Een lagedrukgebied dat vrijdag en in het weekend met het centrum rondhangt bij Ierland en Schotland, zorgt bij ons voor aanvoer van lucht uit het zuidwesten. Daar zitten storingen in en een actief exemplaar wordt in de nacht van vrijdag op zaterdag boven onze omgeving verwacht. Zaterdag is het ook overdag vaak een kletsnatte affaire volgens de huidige timing, maar misschien verandert dat nog.

Foto 1
Uiterwaarden van de IJssel bij Westenholte. - Foto: Ank Pot
Uiterwaarden van de IJssel bij Westenholte.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)