Het weer: Zon, stapelwolken en buien

Foto van auteur

Meppelerstraatweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Donderdag krijgt Zwolle buien op bezoek. De meeste in de vroege ochtend en in de avond. Tussen deze buienzones verschijnt de zon boven de stad, in gezelschap van stapelwolken.

De buiigheid hangt samen met fronten die over onze omgeving schuiven, aangestuurd door een lagedrukcomplex bij Ierland. Dat gaat gepaard met een stevige, vlagerige wind: kracht 4, uit het zuidwesten. In het buitengebied van Zwolle wellicht windkracht 5. Na een front volgt soms zachte lucht, zoals donderdag voelbaar is. Een middagtemperatuur van 14 of 15 graden zit erin voor Zwolle. In de nacht naar vrijdag komt een nieuw front over met stevige wind en regenval.

Vrijdagochtend passeert de achterkant, gevolgd door een doorbraak van de zon. Mogelijk zijn het brede opklaringen. In de middag neemt de kans op een bui weer toe en trekt de wind flink aan. Een temperatuur ‘s middags van ongeveer 13 graden.

De weerkaarten voor het weekend tonen wisselvalligheid. Zaterdag is dat het geval, zondag zou het voor Zwolle mee kunnen vallen omdat een storing het dan wellicht meer gemunt heeft op het zuiden van het land. Na het weekend komt Zwolle onder een aanvoer van koude lucht uit het hoge noorden.

Maandag en dinsdag keldert daardoor de temperatuur. Overdag nog slechts 6 graden op de thermometer en ‘s nacht mogelijk lichte vorst. Vanaf de Noordzee trekken winterse buien onze kant op. Na volgende week woensdag klimt het kwik vermoedelijk uit de dip.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)