Het weer: Droog en een stuk koeler

De Vecht bij het Haersterveer.
Foto: Obbe Bakker

Vrijdag is de wind omgeklapt en komt uit het koelere westen in plaats van het zeer warme oosten. Het blijft droog met stapelbewolking waar de zon meestal makkelijk mee kan dealen. De dag start warm: 18 graden ’s morgens vroeg, ’s middags net 23 graden.

Dat is heel wat minder warm dan op donderdag. Toen was de stadshittegolf ’s middags in Zwolle een feit. Op vijf achtereenvolgende dagen was het in de binnenstad 25 graden Celsius of meer, waarvan drie dagen minstens 30 graden. Op het officiële regionale weerstation Heino kwam het niet tot een hittegolf.

Donderdag steeg het kwik in Zwolle naar een broeierige 32 graden. De temperatuur op vrijdag zal voor velen een verademing zijn. Een matig briesje, kracht 3, uit het westen helpt de verkoeling verder op streek. In de avond valt de wind weg.

Operatie afkoeling komt zaterdag tijdelijk tot stilstand door aanvoer van lucht uit het zuiden. Een onweersstoring uit Frankrijk is met bewolking eromheen op weg naar het noorden. Zaterdag later op de dag bereikt het onweer het zuidwesten van Duitsland. In Zwolle is het droog bij een temperatuur oplopend naar een zomerse waarde van 26 graden.

Zondag is de onweersstoring actief in het westen van Duitsland. Dat is dichtbij. Twente krijgt er mogelijk een veeg van mee, Zwolle misschien ook, volgens de huidige inzichten. Rommelige bewolking wordt boven de stad verwacht, waarachter de zon vaak het onderspit delft. Een maximumtemperatuur van 21 graden.

Het ziet ernaar uit dat na het weekend een aantal dagen de 20 graden zelfs niet wordt gehaald. Te koel voor de tijd van het jaar.

Foto 1
De Vecht bij het Haersterveer. - Foto: Obbe Bakker
De Vecht bij het Haersterveer.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)