Het weekendweer: Zaterdag zomers, zondag wat koeler en meer bewolking

|   Laatste wijziging

Zandhove
Foto: Ank Pot

Zaterdag herpakt de zomer zich tijdelijk. De temperatuur is ’s morgens ongeveer 13 graden en piekt ’s middags bij een zomerse 26 graden. De zon schijnt door sluierwolken heen en er ontstaan stapelwolken die geen regen loslaten.

De wind stelt zaterdag weinig voor, komt zwakjes uit zuidelijke richtingen, ’s avonds uit noordelijke richtingen. Deze radicale winddraaiing verraadt dat er weertechnisch iets aan de hand is. Duitsland ondervindt er vanaf zaterdagavond het een en ander van. Actief onweer trekt daar binnen vanuit Frankrijk. Zwolle merkt de randverschijnselen.

Zoals zaterdagavond en -nacht, wanneer toch buien boven de stad kunnen opduiken. En zondag overdag, wanneer vrij veel bewolking overtrekt. De buienkans voor Zwolle schatten we in als gering, terwijl het in Duitsland beroerd weer is met plaatselijk zwaar onweersgeweld. In de loop van zondag verkast het slechte weer naar het noordoosten.

De maximumtemperatuur op zondag is ongeveer 23 graden. Een frisse wind blaast uit het noordwesten met een volle kracht 3.

In de nieuwe week zakt de temperatuur weg en belanden we onder de 20 graden. Aan de frisse kant voor de maand juli, met kans op buien en soms een aantrekkende wind uit het zuidwesten tot westen. Later in de week scoort Zwolle mogelijk enige temperatuurwinst, maar stabiel zomerweer lijkt het ook dan niet te worden.

Foto 1
Zandhove - Foto: Ank Pot
Zandhove
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)