Langste binnenlandse treinreis gaat eindigen in Zwolle

Wouter Koolmees (links) en gedeputeerde Harry van der Maas (rechts) zijn tevreden met de nieuwe treinverbinding.
Foto: Provincie Zeeland

Volgend jaar gaat de langste binnenlandse treinreis eindigen in Zwolle. De Nederlandse Spoorwegen maakten vrijdag bekend dat de huidige treinverbinding tussen Vlissingen en Roosendaal wordt doorgetrokken naar Zwolle.

Op dit moment is de langste directe binnenlandse treinverbinding die van Den Helder naar Maastricht. Reizigers zitten dan ongeveer 3 uur en 44 minuten in de trein. Wie in de toekomst vanuit Vlissingen naar Zwolle reist, doet er zo’n 3 minuten langer over.

De directe treinverbinding is een lang gekoesterde wens van de provincie Zeeland. “We zijn enorm tevreden met deze directe verbinding,” zegt gedeputeerde Harry van der Maas. “Voor ons is de nieuwe rechtstreekse treinverbinding een grote verbetering voor de bereikbaarheid van Zeeland.”

“Het openbaar vervoer heeft een belangrijke rol om Nederland duurzaam bereikbaar te houden. Daarom verbinden onze treinen steden, regio’s en provincies met elkaar,” voegt Wouter Koolmees, president-directeur van NS eraan toe. “Vanaf 2025 krijgen Vlissingen en Breda een directe verbinding. Die treindienst is een grote stap in het verbeteren van de bereikbaarheid van Zeeland.”

Vanuit Vlissingen rijden nu twee treinen per uur naar Amsterdam en eens per uur een trein naar Roosendaal. Die laatste rijdt straks door naar Zwolle via de Brabantse stedenrij, Nijmegen, Arnhem, Dieren, Zutphen, Deventer, Olst en Wijhe. De nieuwe treinverbinding zal na drie jaar worden geëvalueerd.

Foto 1
Wouter Koolmees (links) en gedeputeerde Harry van der Maas (rechts) zijn tevreden met de nieuwe treinverbinding. - Foto: Provincie Zeeland
Wouter Koolmees (links) en gedeputeerde Harry van der Maas (rechts) zijn tevreden met de nieuwe treinverbinding.
Foto: Provincie Zeeland

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)