Het weer: Weinig florissant begin van juli

Westenholte
Foto: Ank Pot

Maandag begint de zomermaand juli weinig florissant. De zon is er wel bij boven Zwolle, maar legt het vaak af tegen wolken waar enkele buien tussen zitten. Misschien een felle in de middag. De dag start met ongeveer 15 graden, waar niks op aan te merken is, daarna stijgt het kwik niet overtuigend. Ongeveer 19 graden is het ’s middags. Dat is aan de lage kant.

Het waait zwak tot matig uit het westen tot noordwesten. Uit die richting komt ook ons weer. Daar verandert een groot deel van de week weinig aan. Pas vrijdag is er zicht op hogere temperaturen, wanneer de wind de zuidwesthoek opzoekt. Het is allerminst zeker of die opwarming blijvend is. In de weerkaarten voor het eind van de week zit nog steeds wisselvalligheid.

Maandagavond wordt de bewolking van het westen uit dikker. In aantocht is een front dat later in de nacht naar dinsdag en dinsdagochtend met buiige regen over Zwolle trekt. De noordwestenwind is sterker, kracht 4. Dinsdag een middagtemperatuur iets onder de 20 graden.

Woensdag arriveert uit het westen een stevig regengebied, aangestuurd door een lagedrukgebied bij IJsland. Dat laag trekt naar Schotland, komt dus dichterbij, en onze omgeving kan er donderdag nog meer regen van verwachten.

Foto 1
Westenholte - Foto: Ank Pot
Westenholte
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)