Het weer: Zonnig zomerweer met oplopende temperaturen

Brug in de A28 over de IJssel.
Foto: Hans Smit

Dinsdag en woensdag is het volop zomer in Zwolle. De zon speelt de hoofdrol, het blijft droog en de temperatuur loopt op. Dinsdagmiddag in de stad richting 26 graden en woensdag stijgt het kwik verder naar een tropische 30 graden.

Sluierwolken op hoogte en vliegtuigstrepen verschijnen in de blauwe lucht en soms ontstaan stapelwolken waar geen regen uit valt. ’s Avonds is het lang warm, 20 graden of meer. Daarna koelt het af met uiteindelijk ochtendminima ergens tussen 12 en 15 graden.

De wind is over het algemeen zwak en komt dinsdag en woensdag uit het warme zuiden tot zuidoosten. In de buurt van het Zwarte Water ’s middags misschien even matig, windkracht 3. ’s Avonds en ’s nachts is er nauwelijks wind.

Donderdag trekt vanuit het westen een zwak koufront over. Meer wolken en mogelijk een bui, maar erg actief ziet het er allemaal niet uit. Achter het front ruimt de wind naar een minder warme hoek. Hij komt uit het westen tot noordwesten en neemt toe naar matig, kracht 3. De verwachte middagtemperatuur is zo’n 23 graden, voor velen een aangename waarde.

Vrijdag en in het weekend heeft een hogedrukgebied boven de Azoren een uitloper tot over onze omgeving. Zonnig en droog weer op het einde van augustus met maximumtemperaturen rond 25 graden in Zwolle.

Foto 1
Brug in de A28 over de IJssel. - Foto: Hans Smit
Brug in de A28 over de IJssel.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)