Het weer: Zonnig en tropisch heet

Terrasflats in de Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Dinsdag staat Zwolle tropische hitte te wachten. ’s Morgens vroeg is de minimumtemperatuur ongeveer 13 graden, ’s middags warmt de stad op naar een maximum van zo’n 31 graden. De brandende zon staat de hele dag aan de blauwe hemel waarin op hoogte slechts plukken witte sluierwolken en vliegtuigstrepen te zien zijn.

De zon schijnt erdoorheen. De wind biedt nauwelijks verkoeling want is zwak uit uiteenlopende richtingen. In de avond steekt mogelijk een licht briesje op maar dat is een zeer tijdelijke zaak. Rond middernacht is er nauwelijks wind met nog ruim 20 graden op de thermometer.

Het hogedrukgebied waaraan we dit zomerweer te danken hebben, verliest langzaam sterkte. Een weeromslag is echter nog niet in zicht. In de regio Parijs ontstaat dinsdag mogelijk een eerste onweersbui, woensdag en vooral op donderdag is de onweerskans daar groter.

Volgens de huidige berekeningen verplaatst het Franse onweerscomplex zich naar het midden en zuiden van Duitsland. België en het zuiden van Nederland krijgen ermee te maken. In dit voorlopige scenario blijven Zwolle en omgeving buiten schot. Zoals de weerkaarten nu liggen, verloopt de overgang naar minder heet weer in onze regio zonder donder en bliksem.

Woensdag schuiven over Zwolle wolkenflarden die uitgespuwd worden door het Franse onweer. En donderdag nog wat meer. Maar ook dan blijft het zomerse karakter van het weer bij ons behouden. Met een bijbehorende temperatuur boven 25 graden.

Foto 1
Terrasflats in de Aa-landen. - Foto: Ank Pot
Terrasflats in de Aa-landen.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)