Wennemars weer tweede bij wereldbekerwedstrijd

Foto van auteur

Shani Davis heeft zondag zijn tweede wereldbekerzege op rij op de kilometer geboekt. De Amerikaanse schaatser moest door de afmelding van Beorn Nijenhuis in zijn eentje rijden, maar klokte toch een scherpere tijd dan Erben Wennemars uit Zwolle.


Davis bereikte na 1.08,98 de streep, terwijl Wennemars 1.09,19 op de klokken bracht. Zaterdag had de Amerikaan ook al de overwinning opgeëist. Stefan Groothuis eindigde met een tijd van 1.09,61 op de vierde plek. Jan Bos werd vijfde (1.09,74), terwijl Simon Kuipers zijn naam terugvond op de zevende plaats: 1.09,81. Beorn Nijenhuis meldde zich af vanwege een lichte liesblessure.

Erben Wennemars en Marianne Timmer hebben sinds zaterdag zekerheid over hun deelname op de WK afstanden. Beide sprinters zullen na het wereldbekerweekeinde in Heerenveen de beste Nederlander in het klassement zijn en dus verzekerd van een deelnamebewijs voor de WK afstanden.

Timmer is vanwege ziekte niet aanwezig in Heerenveen, maar kon dus toch een succesje boeken. Zij heeft 424 punten achter haar naam, 105 punten meer dan teamgenote Annette Gerritsen. Bij een WB-wedstrijd zijn er maximaal 100 punten te verdienen. Wennemars steeg dankzij de tweede plek op de kilometer naar de koppositie en is daarmee ook verzekerd van de reis naar Salt Lake City. Ook Margot Boer kan kwalificatie voor de 500 meter nauwelijks nog ontgaan.

Bron: KNSB

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)