Het weer: Regenachtig begin, later langer droog

Aalscholver bij het Zwarte Water.
Foto: Obbe Bakker

Vrijdagochtend ligt Zwolle onder een grijze wolkendeken waaruit regen valt. Het is al vroeg nat buiten. Tegen de middag is de meeste regen voorbij en breekt de bewolking. De droge periodes worden langer, maar een buitje is ’s middags en ’s avonds nog mogelijk.

De temperatuur varieert van ongeveer 19 graden ’s morgens in de regen tot ongeveer 23 graden ’s middags, wanneer de zon zich vertoont tussen de wolken. Bewolking en regen worden veroorzaakt door een frontensysteem dat van noordwest naar zuidoost over de stad sukkelt. Aan de grond komt de wind uit het zuidwesten en is zwak tot matig van kracht. ’s Avonds valt de wind weg.

In de nacht naar zaterdag kunnen mistbanken ontstaan. Zaterdagochtend treuzelt het front nog steeds ten zuidoosten van onze omgeving. De wolken die boven Zwolle te zien zijn, horen daarbij. Een kleine kans dat er nog een verdwaald buitje tussen zit ook.

Maar de trend op zaterdag is richting droog weer met afnemende bewolking en meer zon. De wind is zwak en veranderlijk, de middagtemperatuur rond 25 graden. Kortom, een mooie augustusdag.

Zondag is het nog even afwachten hoe het uitpakt met de bewolking. De wind is matig uit het westen en het blijft de hele dag droog.

Wie in het weekend bloedhitte wil ervaren, kan naar Spanje of Turkije afreizen. Wie dikke onweersbuien wil beleven, kan in de Alpen en Italië terecht.

Foto 1
Aalscholver bij het Zwarte Water. - Foto: Obbe Bakker
Aalscholver bij het Zwarte Water.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)