FC Zwolle supporters boos over drooglegging stadion

Zwolle – Donderdagmiddag rond een half vier is de supportersclub van FC Zwolle op de hoogte gesteld dat de wedstrijd van morgenavond een C. categorie wedstrijd is geworden. Dat houd ondermeer in dat er zowel voor als tijdens de wedstrijd geen alcohol gedronken mag worden op het stadionterrein door FC Zwolle supporters met uitzondering van de businessclub. Dus ook in het Jupiler Supportercafé mag niet geschonken worden.

De supportersclub vind deze beslissing belachelijk en is het hier niet mee eens. Dit hebben de supporters van Zwolle ook duidelijk aangegeven bij FC Zwolle, zegt Johan Zomerdijk namens de supportersclub. "De bvo was ook niet blij met deze gang van zaken en was het met de supportersclub eens dat het belachelijk is dat de FC Zwolle supporters gestraft worden door dat er een mogelijke dreiging zou kunnen zijn van “supporters” van Cambuur, welke buiten de combi regeling om toch naar Zwolle zouden afreizen en mogelijk problemen in de binnenstad kunnen veroorzaken. FC Zwolle heeft meerdere malen met de politie contact gehad om de regels voor de FC Zwolle supporters te versoepelen, dit had echter weinig resultaat. Het enige wat FC Zwolle samen met de Supportersclub heeft weten te bereiken is dat er na de wedstrijd wel direct geschonken mag worden. Dit mocht eerst ook niet tot een uur na de wedstrijd. Tevens hebben we geprobeerd om ook in de rust te mogen schenken. Dit werd echter tegen gehouden door politie de burgermeester."

De supportersclub betreurd deze gang van zaken en heeft zelf ook contact gezocht met politie. Deze gaven aan dat het idd de beslissing van de burgemeester is geweest op voorspraak van de politie. De supportersclub snapt niet waarom er in het stadion niet gedronken mag worden omdat er mogelijk ongeregeldheden kunnen ontstaan in de binnenstad. Het lijkt de fans dan juist wenselijk dat FC Zwolle supporters gewoon bij het stadion zijn ipv in de stad. Daarnaast voorziet de SC geen problemen als er in de rust van de wedstrijd  een biertje wordt geschonken daar wordt niemand dronken of vervelend van. De supportersclub is van mening dat hun ook voor de veiligheid en de gezelligheid mede verantwoordelijk zijn. Als er dus aanwijsbare redenen zijn dat FC Zwolle supporters gevaar lopen of dat de gezelligheid verdwijnt doordat er alcohol geschonken wordt in het Jupiler Supporterscafé dan doet de SC de tap direct dicht totdat deze dreiging voorbij is. Maar daar is nu geen sprake van.

De supportersclub houdt dus morgen onder protest de tap gesloten. Zij zijn het niet eens met de beslissing van de burgermeester. Wij zullen dan ook een brief gaan sturen naar de burgemeester om hun ongenoegen te uiten.

Toch hoopt de supportersclub dat vele supporters richting het stadion zullen komen. De spelers zijn de steun van de 12e man heel hard nodig. Mochten er nog mensen in je omgeving zijn die twijfelen, probeer ze dan te motiveren om toch te gaan. Het zou mooi zijn er meer dan 7000 man in het stadion zit.

Tot slot hebben de fans komende vrijdag nog een extra mooie hoofdprijs voor de verloting van de Supportersclub. Als hoofdprijs is vrijdag een foto familieportret ter waarde van 85 euro aangeboden door Han Dijkslag van HDZ fotografie. Samen met de familie op de foto op een mooie locatie door een professionele fotograaf, wie wil dat nu niet winnen. "Dus koop uw loten bij het supporterscafé voor de wedstrijd, wees er snel bij want op is op."

Namens De supportersclub FC Zwolle
Johan Zomerdijk
Voorzitter  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

26 gedachten over “FC Zwolle supporters boos over drooglegging stadion”

  1. Dat houd ondermeer in dat er zowel voor als tijdens de wedstrijd geen alcohol gedronken mag worden op het stadionterrein door FC Zwolle supporters met uitzondering van de businessclub.

    …………….

    Is dit dan het bewijs, dat de mensen met businessclub kaarten geen supporters zijn??

  2. goeie zaak, ze moeten dat bij elke wedstrijd in gaan voeren.

    Mee eens, waarom moet er ineens bier gedronken worden? Was in het oude stadion ook niet zo, nooit iemand over horen klagen. Zal wel meer aanzien geven binnen de groep, een biertje in de hand 😀

  3. drank maakt meer kapot dan je lief is en dat gebeurt ook tijdens de wedstrijden bij de voetballerij.Menig supporter wordt door de drank een ander persoon tijdens een wedstrijd van zijn of haar club.

  4. Dat betekent dat een heleboel mensen pas om half 8 naar de wedstrijd komen, buiten het staduon drank drinken, confrontaties kunnen zoeken met loslopende cmbuur supporters. In het sup cafë zijn zaken nog te regulieren en is het een gezellig praten over de wedstrijd en van alles. Nou ja de discussie die jaren geleden gevoerd is blijkt weer de kop op te steken.

  5. Is het niet zo dat het supporterscafe alleen toegankelijk is voor leden?
    Dan kan er toch afgesproken worden dat je alleen met vertoon van je pasje erin mag. Van mij hoeft drank voor een wedstijd sowieso niet, naar de wedstijd prima, maar als dit al jaren goed gaat waarom er dan nu opeens van afwijken omdat een groep sopporters die zich wel v aker hebben misdragen deze kant weer opkomen.Hadden ze nu toch maar gezegd dat ze niet welkom waren.

  6. supporter
    waarvoor ga je als echte supporter naar het stadion? Toch voor het voetbal. Waarom denkt men dat supporters zich eerst vol laten lopen als er geen alcohol geechonken mag worden?
    Waneer ben je eigenlijk een supporter?

  7. @Han ze zullen het nooit leren/begrijpen!

    @Pieters
    Ik ken meer mensen die een heel ander mens zijn zodra ze een stadion binnen komen, en dat zonder drank of drugs 😉

  8. hupsakee, alcohol meteen helemaal verbieden. Vele malen schadelijker dan roken (zowel voor jezelf, als voor de maatschappij).
    Mensen die alcohol drinken voor de ‘gezelligheid’ zijn maar sneue figuren. Kunnen ze het zonder alcohol niet gezellig hebben? Stelletje verslaafde dronkelappen…..:(

  9. Ik kan het niet laten om toch maar even weer bijgaand stuk te plaatsen. Wij zijn dus hier in Zwolle het slachtoffer van wanbeleid in Leeuwarden want zo is het. Ook lekker trouwens dat dit een dag voor een wedstrijd even gecommuniceerd wordt met de supporters, zegt mij ook genoeg over hoe het staat met huidig veiligheids- en supportersbeleid bij (FC) Zwolle. We hadden toch nieuw bestuur en management en alles zou toch beter gaan?

    Heel frappant verhaal is natuurlijk dat Cambuur zelf een probleem heeft met haar eigen supporters en busmaatschappijen. Zelf laten ze nu via en over de rug van hun eigen burgemeester en de KNVB de clubs Zwolle en Eagles niet naar L’warden komen terwijl ze echt zelf een probleem hebben. Dat is onlangs nog door de commissie van mevrouw Vliegenthart kenbaar gemaakt. (zie http://www.bzk.nl/actueel/nieu…/auditteam). Ik denk dat de burgemeester van Leeuwarden daar maar eens aan moet gaan werken ipv andere steden/clubs het lastig te maken. Gerald vd Belt en Edgar van Perlo (voor wie het nog niet wist: Edgar nu ook werkzaam bij Cambuur) werk aan de winkel en val je vorige club en stad niet lastig met het probleem wat jullie in Leeuwarden hebben.

  10. Soms vraag ik me af waaruit die driehoek bestaat. Als het niet in het stadion mag, dan drinken de supporters wel ergens anders, of nog erger, ze nemen het gewoon mee.

  11. Ze kunnen twee uur geen bier drinken en schieten al helemaal in de stress. Stereotype tokkie-kampsjakie alcoholisten schooier zelf gezette tatoo’s volk ;D

  12. @ tjatja.

    Ga even rustig zitten,Haal 3 x heel diep adem en drink een glaasje water. Niet in paniek raken,dit overkomt iedereen weleens als ze de kluts helemaal kwijt zijn.

    Sterkte kerel.;)

  13. En al die mensen die nu weer schreeuwen zitten straks weer met die uitgestreken smoeltjes vooraan als ze weer eens via via een gratis kaartje hebben ontvangen! Haar in de scheiding, nette jas en dan de namaaksupporter uithangen!

    Walgelijke mensen zijn het! De echte supporters zijn er altijd en die drinken altijd een biertje en de laatste jaren zijn er 0,0 relltjes geweest in het nieuwe stadion!

    En dan de boel maar omgooien voor 100 rotfriezen! Bel het harde maar en laat het leger en laat ons rustig 1 of 2 biertjes drinken!

  14. Lijkt mee goed plan Edwin;D, een boetetje meer of minder ze hebben toch geld zat bij FCZ. Komt het stadion tenminste snel beschikbaar voor een ander leuke activiteit8)

  15. uitleg
    Ingrid, ik had mijn eigen computer niet ter beschikking waar ik de lijn met weblog open had. De enige manier is dan een andere naam. Heeft niets met flauw doen te maken. Wilde juist wel laten weten dat ik het was.

  16. Herstel laatste bericht!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Er zit hier één of andere idioot reacties te posten onder mijn naam.

    ======

    Tip: Ga je registreren. Dan ligt je naam vast.

  17. @ John van Boven, blijkt dus dat het niet duidelijk over kwam, maar dab weten we dit voor een volgende x dat je ook onder deze naam kunt posten, het risico blijft en zeker in jou geval, een politieke functie. Dat anderen die kwaadwillend zijn, en dat gebeurt toch helaas vaker er misbruik van maken. Weet niet hoe ik dit in jou situatie zou doen.

  18. Ik heb ook n nette jas en de scheiding in mijn haar wordt steeds breder, eigenlijk is het haar het enige wat dunner is geworden bij mij met het klimmen der jaren!

  19. Geen elektronische post op e-mailloze vrijdag
    Flexibel werken geliefd
    Personeel grootste veiligheidsrisico in ziekenhuis
    Stress even slecht als roken voor baby
    Tien procent meer WW-uitkeringen
    ??Nederland lijdt aan collectief geheugenverlies??
    Geld maakt minder gelukkig dan therapie
    Groningse studenten bezetten universiteit
    Belgen willen alleen opslag
    Extra controles schoonmaakbranche
    Werken met formaldehyde verhoogt kans op kanker
    Belastingdruk hoog bij laag inkomen
    Amerika verfijnt drugstest voor werknemers
    ‘Lichte daling nettolonen’
    Burn-out belangrijke reden voor therapie
    Powermanager maakt plaats voor dienend leider
    Leraren willen meer opleiding
    Veel Nederlanders willen Kerst ontvluchten
    Turks-Nederlandse ondernemers doen het goed
    Crisis pakt slecht uit voor academici en ongeschoolden
    ‘Iedereen kan een ondernemer zijn’
    Eén dag afkicken van e-mail
    ‘In je blote billen over de savanne’
    Werknemers voelen zich niet grieperig
    Vrouwen houden ??luie mannen?? in stand
    Stoppen met roken en afvallen gaan goed samen
    Goede relatie zorgt voor gezonde baby
    Agenten houden kennis op peil met game
    Zelfde screening bij dochters KLM
    ??Rijk op slot voor oudere werknemer??
    Personeel Schiphol hielp bij drugssmokkel
    Overheid mag van kwart Nederlanders ingrijpen in pensioen
    ‘Zorgverleners móeten zich laten prikken’
    Meer zorgen over baanverlies
    ‘Succes gaat altijd ten koste van iets’
    Sporten beter dan pauzeren bij RSI
    Ontslagen werknemer gevaar voor IT-systemen
    Onderwijsbond wil 1 leraar per 24 leerlingen
    ??Ruzie en stress op werkvloer niet altijd slecht??
    Extraatje voor succesvolle lerarenteams
    Personeel vraagt zelf om faillissement
    Zakendoen en alcohol slechte combinatie in China
    Werk uitbesteden steeds populairder
    ‘Bouwsector lapt cao aan de laars’
    Kerstpakket belangrijke blijk van waardering
    Werkloosheid opnieuw gestegen
    Bedrijven kampen vaker met fraude
    Vacatures in Amsterdam open voor iedereen
    Werknemers voor burn-out naar privékliniek
    Minder banen financiële sector Amsterdam
    Samen met Gezondheid Best gelezen1. Werkloze vindt miljoenen
    2. Werknemers voelen zich niet grieperig
    3. Werkneemsters Lada massaal zwanger
    4. Vrouwen houden ??luie mannen?? in stand
    5. Geld maakt minder gelukkig dan therapie
    Gratis werken
    Werken in de trein wordt vanaf volgend jaar een stuk makkelijker. Alle NS-intercity’s en treinen van Arriva worden uitgerust met gratis internet.

    Bekijk video
    Scholier & schuld
    Op Limburgse VMBO-scholen is het project Money Wise van start gegaan. Het project is een initiatief van de provincie, om jongeren verstandiger met geld om te laten gaan.

    Bekijk video
    Bordje frisse blik
    Ingrediënten voor ‘pommes de mobile’ zijn een computer en een internetverbinding, volgens ‘Klein receptenboek voor het nieuwe werken’.

    Lees verder op NUzakelijk.nl

Reacties zijn gesloten.