Het weer: Veel zon, ook stapelwolkjes en een lekkere temperatuur

Foto van auteur

Middelweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag zit het met de zon wel snor. Na een frisse nacht, waarin boven water en weilanden wat mist kan ontstaan, zakt het kwik ’s morgens vroeg naar een graad of 8. Overdag warmt het dankzij overvloedige zonnestraling op naar 23 graden. Dit wordt door velen een ideale temperatuur gevonden, niet te warm en niet te koud.

Er verschijnen in de blauwe lucht boven Zwolle decoratieve stapelwolkjes. Het zijn er minder dan in het weekend. Sluierwolken zijn er op grote hoogte ook, maar de zon heeft daar weinig last van. De wind komt uit variabele richtingen en is zo zwak dat je hem bijna vergeet. In de avond komt meer hoge bewolking vanuit het westen binnendrijven.

Dat is de voorkant van een frontensysteem, dat dinsdag bewolking en regen naar Zwolle transporteert. De eerste nattigheid wordt in de ochtendspits verwacht.

Dinsdag is het grijs en zijn er perioden met regen, zowel ’s morgens als ’s middags. Dit is zeer waarschijnlijk de slechtste dag van de week voor liefhebbers van zon en droogte. De verwachte neerslaghoeveelheid over het hele etmaal is maximaal 5 millimeter. Stortregenen gaat het dus niet, maar de kans dat je nat wordt is reëel. De temperatuur levert in, we moeten het doen met ongeveer 19 graden. De wind is zwak tot matig, draaiend van zuidwest naar noordwest.

Woensdag breekt de bewolking en de zon vertoont zich weer boven Zwolle. Er is kans dat een bui overtrekt of boven de stad ontstaat. De wind waait uit het westen tot noordwesten en is zwak tot matig. Het kwik tikt met een beetje geluk net 20 graden aan.

Donderdag en vrijdag is de zon bepalend voor het weer en de buienkans neemt steeds verder af. De temperatuur stijgt iets boven de 20 graden uit, wat je zomergevoel een boost geeft.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)