Het weekendweer: Warm zomerweer met oostenwind

Zwartewaterallee
Foto: Hans Smit

Zaterdagochtend schuiven wolkenresten van buien boven België over Zwolle. Heel misschien vallen er een paar regendruppels uit. De wolken lossen al gauw op en de zon neemt het heft in handen. Ze schijnt het grootste deel van de dag volop.

Zwolle heeft in het begin van de ochtend een temperatuur van 15 graden, stijgend naar 24 graden aan het eind van zaterdagmiddag. Mooi zomerweer met oostenwind, eerst kracht 3, ’s middags toenemend naar een volle windkracht 4, zeker in de buurt van open water. Gunstig weer voor zowel zonne– als windenergie.

Ook in de avond en nacht naar zondag blijft er nog een windkrachtje 3 staan. Het is ’s nachts helder, bewolking is er weinig. En het is donker want de maan bevindt zich onder de horizon.

De weerkundige herfst gaat in op zondag 1 september, een datum die puur om administratieve redenen is gekozen. Het is makkelijker rekenen dan met het begin van de ‘echte’ astronomische herfst op 22 september.

De zomer in Zwolle doet er zondag gewoon een schepje bovenop. De temperatuur mikt zelfs op 30 graden, maar vermoedelijk wordt dat in onze regio net niet gehaald. De zon is de hele dag volop actief, zonder hinderlijke wolken. De oostenwind heeft kracht 3.

Zondagavond neemt de wind wat af. Mogelijk verschijnt enige bewolking maar het is droog. Het kwik blijft lang boven de 20 graden.

Maandag trekt een lagedrukgebied van zuid naar noord over Engeland. Het stuurt veel bewolking over Zwolle en er is kans op buien met onweer. Ook in de nieuwe week komen soms buien op bezoek, maar de temperatuur overdag houdt een bijna zomers niveau rond 24 graden.

Foto 1
Zwartewaterallee - Foto: Hans Smit
Zwartewaterallee
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)