World Press Photo Zwolle geopend door burgemeester

Foto van auteur

Burgemeester Henk Jan Meijer opende maandagavond 29 januari 2007 de World Press Photo tentoonstelling in de Broerenkerk aan het Broerenkerkplein in Zwolle. Daarmee geeft hij het startsein aan alle inwoners en bezoekers van Zwolle de tentoonstelling te bezoeken.


Directeur van de Muzerie Peter Grooten deelt boeken uit aan
 burgermeester Meijer over de internationale World Press Photo

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden, in één beeld kunnen vangen waar ik vele woorden voor nodig heb, van dat talent ben ik onder de indruk”, aldus Henk Jan Meijer. Tijdens de goed bezochte opening waren opvallend veel fotografen aanwezig, de burgemeester refereerde daaraan in zijn toespraak. De World Press Photo is voor het publiek toegankelijk van 30 januari tot en met 18 februari 2007. Een kleine entreebijdrage wordt gevraagd. De tentoonstelling is voor een breed publiek toegankelijk en geeft een overzicht van nieuwsfoto´s van het afgelopen jaar. Daarnaast is algemene fotografie van hoge kwaliteit te zien.

Foto’s: Evert Veldhuis

In 2006 is een Zwolse Press Photo uitgeschreven voor Zwolse fotografen. Een jury heeft uit alle inzendingen de beste foto´s geselecteerd die nu op diverse Zwolse locaties zijn tentoongesteld. De foto´s zijn opgenomen in een stadswandelingboekje. Burgemeester Meijer overhandigt dit boekje tijdens de openingsbijeenkomst aan de deelnemende journalisten. Het boekje is tijdens de tentoonstelling te koop in de Broerenkerk.

De Muzerie heeft zich in sterk ingezet voor de komst van de World Press Photo naar Zwolle. In 2001bezochten ruim 16.000 mensen de fototentoonstelling, ook toen opende Henk Jan Meijer de expositie.

Naast een zelfstandig bezoek of rondleiding aan de tentoonstelling, bestaat er voor bepaalde doelgroepen de mogelijkheid om zich nog verder te verdiepen in fotografie. De Muzerie heeft voor het onderwijs cultuureducatieve projecten ontwikkeld en er wordt een lezing over de ontwikkeling van de fotografie georganiseerd. Bij de Muzerie of via muzerie.nl is hierover meer informatie te krijgen

In de Broerenkerk hangen de foto’s die meedoen aan de World Press Photo, daardoor zijn hier met name internationale foto’s te bezichtigen. Voor de foto’s van de deelnemende exposanten van de Zwolse Press Photo 07, moet een van de onderstaande expositieruimtes worden bezocht.

Deelnemende expositieruimtes: Bibliotheek Zwolle, Museum de Fundatie, Galerie De Zwolsche School, Kunstuitleen Zwolle Galerie Het Langhuis, De Muzerie, Piet Zoomers, R10 en Boekhandel Waanders.

Deelnemende exposanten: Jan Boertien, Janna Brouwer Frans Davids, Henry Dijkman, Rob Elfring, Eleanor Kathleen Grootoonk, Aart Langeraar, Annemiek Langeraar, Jorien Marcus, Hein van Maurik, Jeroen Molenaar, Lisette Paalman, Bertie Pauw-de Koning, Marco Peelen, Perry van der Ploeg, Frank Risseeuw, Ellie Roetgerink, Michiel Satink, Gerlinde Schrijver, Janette Storm, Henk Struikmans, Cora Tamarinof, Bert Treep, Yke Veenstra en Ben Vulkers.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “World Press Photo Zwolle geopend door burgemeester”

  1. leuk dat jullie van deze bijzondere tentoonstelling- en opening ervan, zo uitgebreid vermelden op jullie site.
    vr. gr. Eline

Reacties zijn gesloten.