Het weer: ’s Ochtends kans op een buitje, daarna droog en meest bewolkt

Paddenstoelen in oktober.
Foto: Hans Smit

Woensdag verdwijnt de regen naar het zuiden, maar veel bewolking blijft nog hangen. In de ochtend kan er een laatste druppelbuitje in zitten. Pas in de loop van de avond schuiven de wolkenvelden naar het zuiden weg.

De dag begint met ongeveer 10 graden op de thermometer, oplopend naar 14 graden ’s middags, wat iets onder het gemiddelde is voor begin oktober. De wind heeft de noordoosthoek opgezocht en is matig, kracht 3.

Een hogedrukgebied bevindt zich woensdag boven Schotland. Het centrum ervan verplaatst zich naar onze omgeving en daar profiteren we van. Donderdag, met het hogedrukgebied boven ons hoofd, wordt vanuit het noordoosten minder vochtige lucht aangevoerd. Dit biedt goede perspectieven op droog weer met zonneschijn.

Mist in de ochtend is hierbij de onzekere factor. Mocht deze ontstaan en lang blijven hangen, dan kan het met de zonuren tegenvallen. Dit geldt zeker voor vrijdag en zaterdag, wanneer er ’s ochtends nauwelijks wind staat. ’s Nachts daalt de temperatuur flink, beide ochtenden is het 5 graden of nog iets kouder.

In het weekend verkast het hogedrukgebied naar het oosten, maar het lijkt erop dat Zwolle in elk geval tot en met zaterdag rustig en droog herfstweer houdt.

Foto 1
Paddenstoelen in oktober. - Foto: Hans Smit
Paddenstoelen in oktober.
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)