Weblog Zwolle Online Discussieavonden

Foto van auteur

Zwolle – In het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen 2010 organiseert Weblog Zwolle voor u een elftal online discussieavonden. Een absolute primeur voor de stad Zwolle.

logo_wz_2009.jpg

In de maand februari zullen lijsttrekkers en gemeenteraadsleden van, op één na, alle* nieuwe en zittende politieke partijen met u online gaan discussiëren over een drietal stellingen/vraagstukken die leven binnen de Zwolse gemeenschap. De discussies zullen plaatsvinden met gebruikmaking van de artikel-reactiemodule van Weblog Zwolle. Als basis van deze discussieavonden kunnen belangstellenden vanaf 10 januari tot 17 januari voor iedere politieke partij vragen plaatsen met betrekking tot het drietal stellingen/vraagstukken. Deze stellingen/vraagstukken zullen door Weblog Zwolle worden bepaald. U kunt aan de diverse politieke partijen u vragen stellen via de menuknop Discussie verkiezingen.

Meer info. via Lees verder…

Hoe denkt Weblog Zwolle dit te bewerkstelligen, zult u zich afvragen.

Voorbeeld
Op de eerste plaats heeft iedere deelnemende politieke partij een discussieavond toegewezen gekregen en is hiermee akkoord gegaan. Een van de stellingen/vraagstukken is “FC Zwolle moet met steun van de gemeente Zwolle uitgroeien tot een volwaardige eredivisieclub!” Nu wilt u de PvdA hierover een vraag stellen. Dan klikt u op de hoofdknop “Discussies verkiezingen” in de linker navigatiekolom op Weblog Zwolle. U komt dan op de intropagina met de drie stellingen/vraagstukken. Klikt u op een van de drie, dan ziet u informatie over de betreffende stelling/vraagstuk. Klikt u nu op de button “Vragen voor PvdA”, dan kunt u op deze pagina, door te klikken op de stelling  , uw vraag plaatsen.Zo hebt u de mogelijkheid om alle politieke partijen een vraag te stellen over hetzelfde vraagstuk, alsook over twee andere stellingen/vraagstukken. Na afloop van de vraagstellingsperiode, zal Weblog Zwolle per stelling/vraagstuk 3 vragen selecteren. Deze geselecteerde vragen worden naar de desbetreffende politieke partijen gezonden. Zij zullen deze vragen weer beantwoord naar Weblog Zwolle retourneren. De antwoorden worden dan door Weblog Zwolle onder de desbetreffende partijen geplaatst. Op dat moment is er voor de bezoekers nog geen mogelijkheid tot discussie. Discussiëren kan alleen van 19.00 tot 22.00 uur op de avond die een betreffende partij door Weblog Zwolle toegewezen heeft gekregen.

Het is niet de bedoeling dat u in de periode van 10 tot 17 januari in discussie gaat of commentaar levert. In deze periode worden alleen vragen m.b.t. de stellingen/vraagstukken geaccepteerd. Het overige wordt zonder verder commentaar verwijderd.
De normen en waarden die Weblog Zwolle voorstaat zullen tijdens de periode van vraagstelling en de discussieavonden extra scherp door Weblog Zwolle worden bewaakt.

De discussiedata zijn als volgt:

• Donderdag 4 februari – Solidara
• Vrijdag 5 februari – LWL*
• Zondag 7 februari – LEV*
• Vrijdag 12 februari – D66
• Zondag 14 februari – Swollwacht
• Maandag 15 februari – VVD
• Vrijdag 19 februari – SP
• Maandag 22 februari – GroenLinks
• Dinsdag 23 februari – Christenunie
• Donderdag 25 februari – CDA
• Zondag 28 februari – PvdA

* Onder voorbehoud van deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen (afhankelijk van toelating)

Weblog Zwolle hoopt u met deze discussieavonden een nieuwe, leuke en interessante mogelijkheid te bieden. Daarnaast hopen we op veel en diepgaande vragen die spetterende discussies op zullen leveren.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

24 gedachten over “Weblog Zwolle Online Discussieavonden”

 1. Zo te zien doet PBZ niet mee. Omdat ze de moed al bij voorbaat opgegeven hebben ?

  Prachtig initiatief trouwens. Complimenten.
  Gaan jullie net als ik ook vragen stellen?

 2. Kijk, daar hebben we wat aan. De politiek komt bij u thuis deze winter 😉
  We klagen hier met z’n allen heel wat af op de politiek. Nu kunnnen we ze via vragen en in februari de discussieavonden direkt benaderen.
  Unieke actie van Weblog Zwolle en misschien zelfs wel een primeur voor Nederland.
  Ik ga absoluut meedoen!!!!

 3. Mooi en – volgens mij – redelijk uniek om alle partijen zo het podium te bieden… Mijn complimenten voor het idee!

  Als ik van WLZ was, zou ik hierover zelf een persbericht naar buiten brengen. Ten eerste om extra bezoek te trekken (via Stentor, Peperbus, enz…), ten tweede om zichzelf een landelijk in the spotlight te zetten bij grote media (HvNL, 1 Vandaag, Netwerk, ik noem waar wat).

 4. Begrijp ik het nu goed: de totale discussie blijft beperkt tot de drie genoemde onderwerpen, of wordt dit aantal nog uitgebreid?
  Als ik een zelfde vraag aan alle elf partijen wil stellen, moet ik die vraag dan elf keer opnieuw inkloppen, of is er een manier waarop dat sneller kan?

 5. Goede zet V Dijk, gezien de huidige prestaties en beleidsvoering van de FC kan het geen overbodige sinecure om fors in het budget te snijden.

 6. @Theo
  De discussie wordt inderdaad beperkt tot de drie genoemde stellingen/vraagstukken. Vanuit alle binnenkomende vragen, worden er drie per stelling/vraagstuk geselecteerd. Dit betekent dat er in totaal negen vragen in drie uurtjes te bediscussiëren zijn op de betreffende partij-discussieavond.
  Je zult helaas bij alle partijen de vraag opnieuw moeten plaatsen. Kopiëren (Ctrl-C) en plakken (Ctrl-V) kan een groot stuk voor je oplossen.

  Redactie Weblog Zwolle

 7. Spannend experiment. Wel jammer dat er maar drie onderwerpen zijn. Alhoewel. Aan ‘bezuinigingen’ kun je natuurlijk weer van alles vastknopen…

 8. “Afbraak van oude panden en moderne nieuwbouw in de binnenstad van Zwolle mist Beginspraak van de Zwolse burgers!”

  Ik heb hier wel wat vragen over te stellen, en ik zal dat namens de Stichting Levende Stadsgeschiedenis doen aan het CDA als coalitie partij.
  Aan de Christen Unie hoef ik hier geen vragen over te stellen, zij hebben bij herhaling al aangegeven de economische expansie van de binnenstad belangrijker te vinden dan de middeleeuws-historische context en daarmee de toeristische aantrekkelijkheid van de binnenstad.

 9. Het CDA is ook duidelijk op dit punt:”historiserend bouwen in de binnenstad van haar taboe bevrijden.”
  Ook hier prevaleren zij de economische voordelen ten nadele van de historische kern van de binnenstad.
  Ze pretenderen wel dat ze voor duurzaamheid gaan, echter gezien hun verkiezingsprogramma is dat moeilijk weerlegbaar.

 10. Maarten, dankje voor je toelichting.
  Is het dan alleen de SP nog die durft te zeggen dat je een doodzonde begaat als je ons nagelacht het Zwols historisch erfgoed ontneemt ten gerieve van geldelijk gewin wat meestal in de zak van een enkeling verdwijnt?
  groet, Bert

 11. De gemeente wacht een miljoenen planschade claim vanwege de komst van de windmolens en er wordt een discussie gevoerd over een paar centen voor een voetbalvereniging?
  Tjonge jonge.

Reacties zijn gesloten.