Zwols succes op kickboksgala

Foto van auteur

De titanenstrijd tussen de top kickboxers Ricardo van den Bos en Nourdin Zidani in Zwolle is vrijdagavond tijdens de ‘It’s Showtime Trophy’ in het voordeel van de Zwollenaar Ricardo uitgevallen. Een uitzinnige menigte stond in de WRZV-hallen op de banken toen de Zwollenaar Zidani knock out sloeg. Top-kickbokser Gago Drago versloeg opponent Ray Starink in de 4e ronde door knock out.


De laatste klap voor Zidani knock out gaat

De It’s Showtime Trophy 75 max is een kickboxevenement waarin de allerbeste vechters ter wereld tot en met 75 kilo strijden om de eerste plaats van 40.000 euro. In Zwolle werden de acht vechters vanavond verdeeld over twee poules. Het toernooi wordt afgewerkt via een afvalsysteem. Uiteindelijk blijven de twee sterkste kickboxers over. Zij strijden voor de felbegeerde eerste plaats. Drijvende kracht achter de It’s Showtime Trophy is Simon Rutz. Met deze formule heeft hij de laatste jaren naam gemaakt in de kickboxwereld. In Zwolle zijn Suat Azer, Abdullah Ozturk en Yilmaz Iyi verantwoordelijk voor de It’s Showtime Trophy. Zij vormen gezamenlijk de organisatie van het evenement en boden de bezoekers een aantrekkelijk programma.


Een prachtig gevecht tussen deze twee toppers!Foto’s van deze It’s Showtime Trophy nu te zien bij ‘Lees verder!’

 

 

 

 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

15 gedachten over “Zwols succes op kickboksgala”

  1. Ik vond dat er wel veel beginnerspartijen waren, maar de opzet van een tournooi is wel uniek voor zwolle te noemen. Goeie sfeer en weer een aantal zwolse helden er bij!

  2. Nee, dat klopt… En zo heeft ieder zijn eigen hobby’s. Het is ook niet mijn bedoelingen het te veroordelen ofzo, maar ik zie het plezier-element er niet in. Voor mijn gevoel kun je elkaar aardig toetakelen, maar misschien heb ik het mis. (Ik kom er ook niet, zoals je wellicht wel verwacht had)
    Bij andere sporten waar ik ook niks mee heb (ik noem maar wat: curling, ritmische gymnastiek, synchroonzwemmen, enz…), kan ik me op zijn minst nog wel voorstellen dat het voor die mensen plezier kan opleveren om in die sport een betere prestatie proberen neer te zetten dan de tegenstander. Deze (ongetwijfeld gecontroleerde) gevechtssport druist een beetje tegen mijn sportieve gevoel in, maar dat is puur een gevoelskwestie. Zoals eerder gezegd: ik ben er nog nooit bij geweest, dus ik zal er ook geen waardeoordeel over geven.

  3. Tja, er vallen inderdaad ook meer blessures bij het voetbal als bij het kickboxen. Ik denk dat het vermaak ook meer ligt op de sensatie die er om heen gebouwd is. Als ze de synchroonzwemmers ook op laten komen met opzwepende muziek en begeleidworden door mooie dames om vervolgens in een arena waar iedereen het ook nog op grote schermen kunnen zien hoe ze met elkaar de strijd aangaan dan zou ik me daar ook kunnen vermaken en de plezier er van in kunnen zien en me niet afvragen of het veilig is om zo lang je adem in te houden?
    Sommige muziek zou ik bijvoorbeeld oo nooit opzetten, maar een concert kan daarintegen een leuke ervaring zijn. ๐Ÿ˜‰

  4. Ik snap inderdaad niet wat hier zo mooi aan is. Ik kan me mooiere sporten voorstellen. De kiekjes zijn wel mooi trouwens. ๐Ÿ˜ฎ

Reacties zijn gesloten.