Vink

|   Laatste wijziging

Zwolle – De Vink (mannetje op de foto) zorgt voor wat kleur op een grauwe grijze winterdag zoals vandaag. De zang van het mannetje is veelvuldig te horen en gemakkelijk te herkennen. De zang is gedeeltelijk aangeboren, maar jonge mannetjes nemen ook de zang van andere mannetjes over. Hierdoor verschilt de zang per gebied en is aan de zang de herkomst van de vogel te bepalen.

 ap_weblogzwolle_7febr10.jpg

De vink heeft een grote, krachtige snavel die typerend is voor zaadeters. Vinken eten in de zomer echter veel insecten en ook de jongen krijgen eerst alleen insecten te eten. In de winter trekken de Nederlandse vinken naar het zuiden, terwijl vogels uit het noorden in Nederland overwinteren. De vogel is ’s winters vaak in kleine groepen te zien en eet dan bijna alleen maar zaden. (Info: Vogelvisie.nl)

Ank Pot  www.bunnymom.web-log.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Vink”

  1. Hoe krijg je ze toch zo treffend, kleurrijk en close-up in beeld? Waar vind je die blinde-, sla-, Marciano Vinken sowieso; toch niet allemaal bij jou in de tuin Ank? Je kunt al je flora en fauna-foto’s incl treffende beschrijvingen wel eens bundelen, heel mooi!

    Het zijn dus redelijke kuddedieren

    jonge mannetjes nemen ook de zang van andere mannetjes over. & De vogel is ’s winters vaak in kleine groepen te zien

    Mooie, grote krachtige snavel idd.

  2. @Snuffel: Dankjewel 😉

    @Dick: Bedankt voor het compliment, als er voldoende belangstelling zou zijn voor een gebundelde versie van mijn rubriek dan wil ik dat wel eens bekijken….
    Overigens fotografeer ik de meeste vogels in en om mijn huis. Om ze zo close voor de lens te krijgen vergt heel veel geduld (en een telelens helpt ook ;))

  3. Oh ja Ank, misschien wel dus…Misschien zijn er idd wel meer mensen (hier) die dat leuk zouden vinden. Ook een aansprekend kadootje lijkt me.
    Ongelooflijk

    Overigens fotografeer ik de meeste vogels in en om mijn huis.

    Volgens mij had je het al eens eerder gesteld, maar lok je die vogels dan? Je hebt zeker geen huisdieren die die vogels wegjagen?

    Geduld…tja, da’s een gave. Daarom denk ik ook dat echt niet iedereen met de goede lens zulke (gevarieerde0 foto’s kan maken. Je moet het trouwens ook zien. Hoeveel mensen, als ik, lopen nixxxvermoedend langs de mooiste, onopvallende flora en fauna heen…
    Nou ja, dat je er nog maar heel veel mag maken!

  4. @Dick: Mijn uiterst kleine tuin is zeer vogelvriendelijk, d.w.z. veel struikgewas om in weg te vluchten bij dreigend gevaar, ik voer de vogels dagelijks er zijn diverse drinkbakken en ik heb enkel konijnen, die de vogels alleen uit hun (grote) ren wegjagen 😉

  5. Ah, daar ontbreekt het aan in onze tuin, en uitsteeksels van ons huis…..aan struikgewas. Er zaten tussen de middag wel 2 verschillende vogels tegelijk aan het brood op het balkon. Maar die zagen er zo allemachtig standaard uit >:(

    Gelukkig dan, dat alleen de konijnen zouden kunnen wegjagen. Maar heb je ook het hele jaar door veel vogels rond huis?

Reacties zijn gesloten.