Acht winnaars Wijkbudgetten Diezerpoort


Zwolle – Met 194 stemmen is het project ‘Wijkgebouw het Noorden moderniseren’ de grote winnaar geworden van de vijfde ronde Wijkbudgetten Diezerpoort. De indiener van het project, de heer Van der Vinne, mocht een cheque ter waarde van 82.000 euro ontvangen uit handen van wethouder Gerrit Piek. De winnaar wil met het project het wijkgebouw beter inrichten om zo meer voor ouderen en andere groepen in de wijk te kunnen betekenen.
De tweede plek, met 96 stemmen, was voor het project ‘Oprichting

Dienstverleningscentrum’, ingediend door de heer De Rooy. Hij won een bedrag van 26.000 euro. Met negentig stemmen was de derde plek voor het project ‘Een stukje historie, geschilderd in een modern jasje’ van de heer Van der Worp. Zijn winnende bedrag is 26.000 euro. De vierde plek werd ingenomen door het project ‘Een speelplek op het Simon van Slingelandplein’. Dit project van mevrouw Hoogeveen en de heer Achter de Molen kreeg 52 stemmen en een bedrag van 12.500 euro.

Allemaal winnaars

De kleine projecten kregen allemaal voldoende stemmen, zodat zij allemaal winnaars waren. De uitslag was als volgt:

Op de eerste plaats, met 140 stemmen staat het project ‘Verkeersmaatjes plaatsen’ van mevrouw Koelema. Gewonnen bedrag is 500 euro.

Op de tweede plaats, met 130 stemmen staat het project ‘Diezerpoort, dat zijn WIJ!’ van de heer Van Dam en mevrouw Tijsseling. Gewonnen bedrag is 9.000 euro.

De derde plek is, met 91 stemmen, voor het project ‘Wijkfeest Schildersbuurt’ van mevrouw Bouma. Zij won een bedrag van 9.000 euro.

De vierde en laatste plek is met 76 stemmen ingenomen door het project ‘Diezerfestival (drive-in show)’ van de heer Nowee. Hij krijgt 5.000 euro om zijn project uit te voeren.

 

Wethouder Piek wenste tijdens de feestelijke en drukbezochte avond in Hedon alle winnaars succes. Hij raadde de projecten aan die buiten de prijzen vielen aan om hun idee niet te vergeten, maar om te kijken of met hulp van de gemeente toch mogelijk is om het project een vervolg te geven.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Acht winnaars Wijkbudgetten Diezerpoort”

  1. Proficiat! Ik ben erg benieuwd naar de uitwerking…. 🙂

    Trouwens…. erg jammer dat “Eendagsfestival ??Diezerpoort ben ik??” niet genoeg stemmen had, had het de wijk maar ook de initiatiefneemster meer dan van harte gegund.

    Ik hoop dat dit festival alsnog een keer doorgang kan vinden, want het is meer dan de moeite waard volgens mij 😀

Reacties zijn gesloten.