Bouw hoofdoverspanning nieuwe spoorbrug

Zwolle – De bouw van de Hanzelijn brug vordert nog prima; enkel aan de Hattemse kant is er een kleine lichte vertraging door het aanhoudende winterweer.

wz07.jpg

Aan de Zwolse zijde van de IJssel is vorige week een begin gemaakt aan de bouw van de hoofdoverspanning. Dit bouwwerk herrijst naast de brug zelf; met een lengte van bijna 150 meter en een hoogte van richting de 17 meter zal de hoofdoverspanning een markant bouwwerk worden. Zodra deze af is, zal het ingehesen worden boven de IJssel. In het weekend van 15 – 16 april zal de hoofdoverspanning op pontons worden geladen via een speciale aanlegstijger in de IJssel. Dan zullen deze pontons precies onder de brug worden geplaatst, waarna de hoofdoverspanning wordt vastgekoppeld en ingehesen. Dit alles zal zolang het weer én het mogelijke hoogwater van de IJssel niet tegen zitten dus rond 15 / 16 april plaats vinden.

wz03.jpg

wz02.jpg

wz04.jpg

Zo ver zijn we echter nog lang niet; om o.a. de vorderingen van de bouw van de hoofdoverspanning te volgen kunnen we nu weer kijken via de webcam van ProRail; deze is te vinden op http://webcamfeed.decc.nl/webcamfeed/hzl/webcam_script/live/site/ en vernieuwd elke 2 – 3 seconde.

wz01.jpg

wz05.jpg

wz06.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Bouw hoofdoverspanning nieuwe spoorbrug”

Reacties zijn gesloten.