Vragen over toekomst proeftuin sportpark De Pelikaan

Zwolle – Op 7 december 2009 jl. is Swollwacht na een aantal toezeggingen over de aanwezige knelpunten, kleedkamertekort SVI, Hoge laar en De Pelikaan akkoord gegaan met het masterplan Sportaccommodaties. Op sportpark De Pelikaan is een accommodatie ontwikkeld met een grote diversiteit in aanbod qua sport. Deze diversiteit aan sport is mede tot stand gekomen door samenwerking met instellingen als De Twijn, VG Sport, Frion, Stichting Welzijn Ouderen, Onderwijsinstellingen en uiteraard Sportservice Zwolle.

 

Het aanbod qua sport is de laatste jaren uitgebreid met gehandicaptensport, Seniorensport, beachsport en maken steeds meer onderwijsinstellingen gebruik van deze sportlocatie. Voorts heeft Swollwacht mogen constateren, dat deze proeftuin een goede bijdrage kan leveren aan mensen die op dit moment aan de zijlaan staan en hier goede ervaringen kunnen opdoen, waarmee zij een grotere kans hebben op doorstroming naar een reguliere baan. Fractievoorzitter Freddy Eikelboom vind dan ook, wat er op het sportpark De Pelikaan is ontwikkeld, zeer bewonderenswaardig en een goed voorbeeld voor de overige sportparken (Marslanden / Hoge Laar) in de stad, waarover naar zijn oordeel nog geen of onvoldoende visie is.


Eikelboom: "Wat er op sportpark De Pelikaan is ontwikkeld heeft de gemeente tot op heden nog geen euro gekost, terwijl hier toch datgene plaatsvindt wat de gemeente Zwolle zou moeten nastreven in heel Zwolle. Namelijk laagdrempelige sport voor iedereen, voor verschillende doelgroepen en in nauwe samenwerking met elkaar en andere Zwolse instanties. Het zojuist genoemde mag naar mijn mening ook niet worden opgegeven, wanneer de proeftuin op de Pelikaan na juni 2011 ophoudt. Sterker, de werkwijze op de Pelikaan moet worden doorgezet en kan ook goed worden toegepast op de overige genoemde sportparken." 

Swollwacht wil dan ook dat het nieuwe college samen met de beleidsafdelingen uit het veld, t.w: onderwijs, welzijn, zorg, wijkzaken, sociale zaken, sport en sportservice met elkaar gaan bekijken in hoeverre dit mooie initiatief, waar sprake is van professioneel sportparkmanagement en verenigingsmanagement, kan worden behouden en of de ervaringen kunnen worden ingezet op de overige sportparken.  Tot slot, lijkt het Eikelboom logisch dat het nieuwe college in aanloop naar de perspectiefnota voor de begroting van 2011 middelen gaat reserveren om de proeftuin op de Pelikaan te behouden en tevens te onderzoeken, wat er nodig is om dit goede initiatief toe te passen bij de sportpark de Marslanden en het Hoge Laar. 

Naar aanleiding van bovenstaande heeft Eikelboom de volgende vragen voor het college: 

  1. Bent u met mij van mening dat de Proeftuin een succes is en als voorbeeld kan dienen voor de overige sportparken in de stad? Zo nee, waarom niet? Zo ja, wanneer kunt u ons informeren over wat u hierin voornemens bent?
  2. Bent u bereidt om dit initiatief na 2011 te financieel te ondersteunen, omdat er sprake is van een goede samenwerking en er maatschappelijke taken worden uitgevoerd? Zo nee, waarom niet? Zo ja, kunnen wij in de aanloop naar de PPN hierover een terugkoppeling ontvangen?
  3. Kunt u aangeven waarom sport kennismakingsprogramma´s met basisscholen geschrapt zijn uit de dienstverlening van Sportservice Zwolle, terwijl verenigingen dit als een ultiem middel zien om meer jeugd te betrekken bij sport?
  4. Bent u met mij van mening dat sport een ondergeschikte rol speelt in het thema “samen maken wij de stad”? Zo ja, in hoeverre wilt u sport hier een rol gaan geven. Zo nee, waaruit blijkt dat sport een belangrijk rol vervult in het thema?

 Met vriendelijke groet,

Freddy Eikelboom
Fractievoorzitter Swollwacht

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)