Verkeersituatie Werkerlaan ter discussie

Foto van auteur

De Swollwachtfractie is de afgelopen periode meerdere malen benaderd door Zwolse burgers, welke zich hebben beklaagd over de slechte verlichting aan de Werkerlaan in Zwolle, die op dit moment onvoldoende is. Bij eigen waarneming kan Swollwacht niets anders dan ook concluderen dat de klacht omtrent de verlichting meer dan legitiem is. 

Naar de mening van de fractie is de oorzaak hiervan de aanwezige oude bomenrij dat een goede verlichting in de weg staat. Daarnaast heeft Swollwacht mogen constateren dat het hier aangelegde schelpen c.q. voetpad, welke een halve meter beneden het wegdek ligt, mede de oorzaak ervan is, dat de voetgangers vervolgens op de rijbaan gaan lopen. De partij vindt dat dit kan leiden tot zeer onveilige en daarmee levensgevaarlijke situaties. Ook heeft de fractie geconstateert dat de aanwezige bruggetjes op deze laan onvoldoende zijn aangegeven c.q. uitgelicht. Ook dit kan zorgen voor een extra gevaar. Temeer, omdat automobilisten plotseling moeten afremmen of zelfs achteruit rijden als ze de afslag te laat hebben gesignaleerd.

Naar aanleiding van bovengenoemde heeft de Swollwacht fractie de volgende vragen aan het college:

1. Bent u bekend met de zojuist geschetste situatie op de werkerlaan en dat hierdoor onveilige situaties kunnen ontstaan?

2. Zo ja, kunt u aangeven waarom er tot op heden geen verbetering is aangebracht?

    Zo nee, kunt u aangeven wat u voornemens bent om de verkeerssituatie terplaatse te verbeteren?

3. Bent u tevens bereid de afslagen naar de bruggetjes beter zichtbaar te maken voor het verkeer?

4. Kunt u tevens aangeven binnen welk termijn de situatie op de Werkerlaan verbeterd is?

Hans Borrel

Swollwacht

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Verkeersituatie Werkerlaan ter discussie”

  1. Dat is inderdaad een goed punt. Tussen de rotonde en het WKC staat nauwelijks verlichting. En er rijden ook een hoop lui zonder licht daar (had er gister nog zowat ?©?©ntje op m’n motorkap >:( ), dus daar mag inderdaad wel wat aan gedaan worden.

  2. Tja, dat er een vracht lui zonder licht rijden ligt natuurlijk niet aan de situatie van de Werkerlaan; die gasten horen ook gewoon licht te voeren (ervan uitgaande dat het donker was). Maar ook ik vind de Werkerlaan niet echt prettig.
    Los van de hoeveelheid licht, lijkt het wel of menig automobilist denkt dat de ‘oude’ 80 km/h er nog geldt….. 🙁

  3. vind je? ik rij deze weg regelmatig, maar veel harder dan 50/60 (op de teller) wordt er niet gereden.

    Richting de polder is dat anders, maar daar heeft toch niemand er last van.

  4. Kijk eens met welke snelheid veel automobilisten op het fietspad afstuiven bij het winkelcentrum…. d?¡?¡r rijden ze vaak al 50…. Op het stuk tussen winkelcentrum en rotonde rijden ze inderdaad nog vaak heel wat harder en jouw genoemde 50/60 is vaak echt wel die genoemde 60. Gezien de situatie vind ik het eigenlijk niet echt een 50-weg. Fietsstroken aan weerszijden, 2 basisscholen die eraan liggen….

Reacties zijn gesloten.