The Family Stand komt naar Hedon

Foto van auteur

Begin jaren negentig hadden ze grote hits met nummers als Ghetto Heaven en The Education Of Jamie, en speelden ze op het hoofdpodium van Pinkpop. Na dit overdonderende succes werd het enige tijd stil rond de band. Maar aan die stilte komt een einde. Want THE FAMILY STAND is terug! Vrijdag 16 februari kan je dat met eigen ogen zien want dan staan ze op het podium van popcentrum Hedon.

The Family Stand is afkomstig uit <?XML:NAMESPACE PREFIX = X?XML /><X?XML:NAMESPACE prefix=”st1″ ns=”urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags”></X?XML:NAMESPACE>Brooklyn, New York. Hun muziek kan het beste omschreven worden als een aanstekelijke mix van soul, rock en funk, gecombineerd met harde statements tegen sociale misstanden als armoede. Begin jaren negentig nam hun carrière een vogelvlucht. Maar daarna leek de band in het niets opgelost.

Sandra St. Victor, Jeffrey Smith en Peter Lord – de drie kernleden van de band – zaten echter niet stil. Sandra schreef nummers voor zowel Prince als Chaka Kahn en werkte daarnaast aan een solocarrière. Jeffrey en Peter schreven nummers voor o.a. Paula Abdul, Eamon, Corey Glover en DesRee.

Onlangs kwamen de drie weer bij elkaar en namen ze het langverwachte nieuwe album Super Sol Nova op, dat 9 februari is verschenen. De band zelf omschrijft de cd als ‘een muzikale explosie van hip hop, soul, rock, jazz, pop, dance en alternative. Een ster die aan het eind van haar bestaan explodeert en transcendeert in een nieuwe leven. Het is Volume 1 van de volgende reis.’ Tekstueel wordt de stand van zaken in de wereld even kritisch doorgenomen. Zo wordt er stilgestaan bij de oorlog in Irak, bij 9/11, het Enrondrama en de gevolgen van Orkaan Katrina.

De klassiekers worden vanavond zeker gespeeld maar we kijken ook uit naar het nieuwe werk. De cultstatus hadden ze al maken ze die live nog steeds waar?

Kaarten zijn verkrijgbaar via VVV en Plato te Zwolle en via www.hedon-zwolle.nl Entree is €13,00 (excl. €1,- servicekosten). Deuren open: 20:30 aanvang: 21:00uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “The Family Stand komt naar Hedon”

Reacties zijn gesloten.