Staatssecretaris Heemskerk praat over Zwolse projecten

Zwolle – Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken komt zaterdag 20 februari aanstaande naar Zwolle om met ondernemers te praten over de Bedrijven Investeringszone (BIZDieze -Centrum en het project Netwerkkantoren in Zwolle.

Het winkelgebied Thomas a Kempisstraat/Vechtstraat is voorloper en een van de eerste winkelomgevingen in Nederland waar ondernemers gekozen hebben voor het instellen van een bedrijven-investeringszone. Staatssecretaris Heemskerk heeft het instellen van dergelijke zones mogelijk gemaakt. Het voordeel van een BIZ is dat het mogelijk is om op deze manier alle ondernemers in een gebied te laten bijdragen aan een gemeenschappelijk fonds. De ondernemersvereniging Thomas a Kempisstraat/Vechtstraat wil hiermee het opknappen van de buurt mogelijk maken. De gemeente Zwolle en het ministerie van Wijken Wonen en Integratie dragen hieraan  ook bij.

Het project Netwerkkantoren heeft van het ministerie van Economische Zaken een forste subsidie gekregen om in  Zwolse wijken netwerkkantoren voor ZZP-‘ers op te zetten. Deze kantoren moeten ZZP-‘ers ruimte en faciliteiten bieden, maar ook samenwerking tussen ZZP-‘ers bevorderen. De gedachte daarachter is dat door samenwerking zij in staat zijn door te groeien, een gemeenschappelijke bijdrage te hebben aan de Zwolse wijken en gezamenlijk in te schrijven bij aanbestedingsprojecten.

Frank Heemskerk gaat in gesprek met ondernemers en is benieuwd hoe regelgeving en subsidie ondernemers in deze tijd kunnen helpen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)