Alleen voetgangers nog door de Sassenpoort

Zwolle – Aan de herinrichting van de Sassenstraat is breed overleg in de stad voorafgegaan. De aftrap van de reconstructie is donderdag 18 februari gegeven door verkeerswethouder Janco Cnossen, tevens verantwoordelijk voor het Zwolse Binnenstadbeleid.

19-02-2010_tekening_sassenpoort_1.jpg
19 jaar na dato….: Deze tekening heeft fotograaf Harry ten Klooster in 1991 gemaakt voor de Vrienden van de stadskern, en staat in het jubileumboek uitgegeven ter gelegenheid van het 35 jaar bestaan van de Vrienden in 1991…

In de periode van 1 maart tot en met juli 2010 kunnen bewoners en bezoekers van de Sassenstraat hinder ondervinden van de werkzaamheden. De gemeente Zwolle doet haar best om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Delen van de straat zullen gefaseerd worden afgesloten voor het verkeer, dat zal worden omgeleid. De panden in de Sassenstraat blijven te voet bereikbaar. In de eerste fase zal het deel van de straat tussen het Grote Kerkplein tot de Nieuwe Markt worden aangepakt. Wanneer de tweede fase van start gaat, worden bewoners en ondernemers in het betreffende deel van de straat geïnformeerd over de planning en de werkzaamheden.


De verplichte rijrichting is straks richting de Sassenpoort. Door de poort zelf kunnen alleen nog voetgangers. Al het andere verkeer gaat erlangs. Voor gemotoriseerd verkeer geldt dat ze langs de poort alleen de binnenstad uit kunnen, voor fietsers geldt dat ze langs de poort zowel de binnenstad in als uit kunnen.

Voordelen van de herinrichting zijn dat de straat aantrekkelijker wordt voor onder meer winkelend publiek. Ook raakt de monumentale Sassenpoort minder snel beschadigd en vervuild als er geen (vracht)verkeer meer doorheen komt. Bovendien wordt de verkeerssituatie ter plekke veiliger.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Alleen voetgangers nog door de Sassenpoort”

Reacties zijn gesloten.