Verbreding deel IJsselallee

Zwolle – De gemeente gaat het deel van de IJsselallee tussen de A28 en het kruispunt Hanzeallee / Burgemeester van Walsumlaan voorzien van extra rijstroken. De capaciteit van de weg is niet langer toereikend. ’s Ochtends stagneert het verkeer richting Hanzeland en aan het eind van de dag gebeurt dit in tegengestelde richting. Een situatie waar snel verandering in moet komen.

ijsselallee.jpg

Wat gaat er gebeuren? Het wegvak tussen afrit 18 van de A28 (Zwolle-Zuid) en het kruispunt Hanzeallee/Burgemeester Van Walsumlaan wordt verbreed van 2×2 naar 2×3 rijstroken. Ook het kruispunt wordt verbreed. Daarnaast zullen de verkeerslichten op de IJsselallee zo worden ingesteld, dat het verkeer bij een juiste snelheid kan profiteren van een `groene golf’. Het vergroten van de wegcapaciteit en het invoeren van een groene golf moeten ertoe leiden dat het verkeer op de IJsselallee nu en in de toekomst vlot doorstroomt.

Het werk aan de IJsselallee wordt in drie fasen uitgevoerd, in de periode van maart tot en met oktober 2010. Begin maart 2010 vinden voorbereidende werkzaamheden plaats. Medio maart 2010 start de daadwerkelijke uitvoering. Als alles meezit, is eind oktober 2010 de klus geklaard. Kijk regelmatig op www.ijsselalleezwolle.nl voor een actuele planning van de werkzaamheden. Onverwachte omstandigheden, zoals het weer, kunnen een wijziging in de planning noodzakelijk maken.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Verbreding deel IJsselallee”

  1. ^^ Waarop baseer je die aanname? Er wordt juist geprobeerd de snelheid op de hele ringweg overal naar 70 te brengen (zie de Ceintuurbaan die van 50 naar 70 gaat).

  2. Volgens de Gemeente site gaat de max. snelheid op de Ceintuurbaan inderdaad omhoog naar 70 als alle werkzaamheden voltooid zijn.

Reacties zijn gesloten.