Leger des Heils 120 jaar in Zwolle

Zwolle – "Het Leger des Heils begon den arbeid in Zwolle op woensdag 7 maart 1890’". Aldus meldt de geschiedschrijver op de eerste bladzijde van het Zwolse korpsgeschiedenisboek. Honderdtwintig jaar Leger des Heils in Zwolle en dat feit wordt in de maand maart uitgebreid gevierd. Hoogtepunt en tevens afsluiting van het jubileum is het concert dat de Amsterdam Staffband geeft in De Fontein aan de Sterrenkroos 56 in Stadshagen op zaterdag 27 maart. Medewerking verleent het Zwolse kinderkoor De Bromvlieg. Het concert begint om 19.00 uur. 

Op zondag 7 maart wordt de jubileumdienst geleid door de kolonels Piet en Annelies Dijkstra. Zij maken deel uit van het landelijk bestuur van het Leger des Heils dat zetelt in Almere. De dienst op 14 maart staat in het teken van Het Verleden. Er wordt terug gekeken op de 120 jaar dat het Leger des Heil in Zwolle werkzaam is. Deze dienst wordt geleid door voorgangers die ooit vanuit Zwolle hun werk als officier van het Leger des Heils zijn begonnen. De Toekomst is het thema van de dienst op 21 maart. Hierin zal uiteraard de jeugd een speciaal aandeel hebben met onder andere een bijdrage van Scouting en een Praiseband uit Nijverdal. De diensten op zondag beginnen om 10.00 uur en worden gehouden in het Andreascentrum, Geert Grootestraat 11 in Zwolle.

De Amsterdam Staffband zorgt op zaterdag 27 en zondag 28 maart voor de grande finale van het jubileum. Zaterdagmiddag speelt de band vanaf 13.45 uur bij de fontein op de hoek Grote Kerkplein/Luttekestraat (bij slecht weer wordt uitgeweken naar winkelcentra). Om 19.00 uur volgt het jubileumconcert in de Gereformeerde kerk (Vrijgemaakt) De Fontein aan de Sterrenkroos 56 in Stadshagen met medewerking van kinderkoor De Bromvlieg. Op zondag 28 maart verleent de stafband medewerking aan de dienst, die als thema heeft meegekregen: ‘Er zit nog steeds muziek in..!’ Ter afsluiting van het jubileumweekeinde verzorgt de stafband een concert in Luctor et Emergo in Oldebroek; aanvang 14.30 uur.

De Amsterdam Staffband (ASB) wordt gevormd door muzikanten uit de kerkelijke gemeenten van het Leger des Heils. Zij komen uit alle windstreken van ons land. Van Friesland tot Zeeland en alles daar tussenin. Elke maand is het orkest te gast in één van de kerkelijke gemeenten die het Leger des Heils rijk is of werkt mee aan kerkelijke of buiten-kerkelijke evenementen. De missie van de ASB is om mensen door middel van muziek in aanraking te brengen met het Evangelie. Sinds de oprichting in 1961 heeft de ASB over de hele wereld tournees gemaakt en tal van albums opgenomen. De band staat onder leiding van Olaf Ritman.

Kinderkoor De Bromvlieg werd 17 jaar geleden opgericht door Ellen Laninga en telt meer dan 160 enthousiaste leden in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Het koor is verbonden aan de Christelijk Gereformeerde kerk, maar ieder kind mag lid worden. ‘’Zelfs als je net zo zoemt als een bromvlieg’’, aldus Ellen Laninga.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Leger des Heils 120 jaar in Zwolle”

Reacties zijn gesloten.