Zwollenaar Ron Jans trainer bij sc Heerenveen

Heerenveen – Zwollenaar Ron Jans wordt de nieuwe trainer van sc Heerenveen. De huidige coach van FC Groningen heeft een tweejarig contract getekend bij de Friese club. Hij start volgend seizoen bij zijn nieuwe club. Ex- FC Zwolle trainer Jan Everse maakt het seizoen af bij sc Heerenveen.

Voorzitter Yme Kuiper is blij met de aanstelling van Jans. ”We zijn hier erg tevreden mee, want een type als Ron Jans past erg goed bij onze club.” ”Bovendien werkt hij het liefst langere tijd bij een club, dat past uitstekend bij onze cultuur.’’ Jans was acht jaar werkzaam in Groningen. Daarmee is hij de langst zittende trainer in de eredivisie.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Zwollenaar Ron Jans trainer bij sc Heerenveen”

  1. Bericht door Gezellig, op 22 februari 2010 om 13:15
    Dit ligt erg gevoelig in Groningen lijkt !

    Lijkt… want dat valt wel mee.
    Dat is iets dat door de pers doelbewust opgeklopt wordt met als oogmerk onrust zaaien.
    De acties tussen supporters van SCH en FCG zijn over het algemeen ludiek te noemen.
    Waar Heerenveen wel een bloedhekel aan heeft is DKV, Dertig Kilometer Verderop, SC Cambuur, vergelijkbaar met de rivaliteit tussen FCZ en GAE.

    Het is te hopen dat Ron Jans de stabiliteit en kwaliteit van SC Heerenveen weer op een hoog niveau kan krijgen.
    Maar daar is volgens mij ook nog een bestuurlijke koerswijziging binnen de club voor nodig.

  2. Wel gevoelig in Groningen, maar Ron Jans heeft aangetoond over meerdere jaren iets te kunnen neerzetten. Acht jaar is niet niks.

    Ik denk dat Heerenveen toe is aan rust op het trainersfront, wat dat betreft lijkt Ron Jans mij voor Heerenveen een goede keus.

  3. Ik denk dat op het moment dat de trainer waar Evers voor in de plaats is gekomen (ben even zijn naam kwijt) de onderhandelingen met Jans al in een vergevorderd stadium was, en Jans kon en wilde niet eerder weg bij Groningen, en je moet binnen volgens mij 6 weken weer een trainer hebben met de juiste papieren, en de trainer die er mee stopte was al een trainer die bij Heerenveen zelf weg komt, en die heeft zijn oude funktie weer opgepakt.

Reacties zijn gesloten.