Tas zorgt voor commotie op NS-station Zwolle

Zwolle – Een treinreiziger die een tas had laten staan in de trein van Groningen naar Zwolle op het NS-station in Zwolle heeft dinsdagmiddag voor de nodige commotie gezorgd. Er ging al snel het gerucht dat er een bommelding zou zijn. Het betrof een valse alarmering.

Dinsdagmiddag rond 15.00 uur mochten treinreizigers het perron 6/7 niet meer betreden van de politie. Ongeveer tien agenten bewaakten de toegang tot het perron. Er was door de spoorwegpolitie een bomverkenner ingeschakeld. Tevens werd al het treinverkeer van en naar Zwolle stilgelegd. Onder de reizigers ging al snel het gerucht dat de afsluiting een bommelding zou betreffen. Dat bleek niet waar te zijn. Volgens een ooggetuige zaten er kappersattributen in de bewuste tas. De KLPD meldt dat het een vals alarm betrof en dat het perron om veiligheidsredenen gesloten werd. Toen de eigenaar van de tas zich meldde was alle commotie voorbij. Het perron is inmiddels weer vrijgegeven.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “Tas zorgt voor commotie op NS-station Zwolle”

  1. Ik stond op perron 5 en heb het zien gebeuren: de tas was van een donkere man met een wit petje en ik ben heel benieuwd of de ooggetuige ook alarm had geslagen als bijvoorbeeld een blonde vrouw de tas in de trein had achtergelaten…
    Maar het is natuurlijk wel een moeilijke kwestie: 99,9 % kans dat iemand domweg z’n tas vergeten is, maar die 0,1% kans dat er iets fout zit is natuurlijk ook aanwezig en kan dan grote gevolgen hebben.
    Door enge verhalen op tv (waarin helaas donkere mannen vaak een hoofdrol spelen) kan je makkelijk ‘paranoide’ worden…

  2. Ik denk dat het goed is dat we met zijn allen allert zijn.
    Vind dat er altijd besloten moet word om in dit soort situatie’s om op deze manier in te grijpen.

  3. Tja moeilijk, ik vraag me af hoe vaak iemand een tas in de trein laat staan. Ik neem aan dat dat – landelijk – dagelijks meerdere malen gebeurt…
    Er zijn bovendien nog veel meer mensen die met een tas in de trein zitten en een daarvan kan een zelfmoordterrorist zijn die explosieven in zijn tas heeft zitten…
    Tegen echte gekken begin je uiteindelijk niks vrees ik.

  4. Ben het met je eens Carola, blijft moeilijk. Heb het zelf ooit eens gehad met een “poederbrief”op mijn werk. Meld je dit of denk je, welke malloot stuurt er nu weer bakpoeder in een brief op?

  5. Overigens werd er ook wat ‘dubbel’ met de situatie omgegaan: de reizigers werden netjes vh perron geweerd, maar het NS-personeel en de politie stapten met meerdere mensen in de trein en er bleven er ook nog wat naast de coupe staan kijken. Als de trein echt opgeblazen was waren ze met z’n allen de lucht ingevlogen… (oftewel: ze namen het wellicht ook niet zo serieus?)

  6. paranoïde: Ik kan me een recentelijke campagne herinneren waarin het melden van verdachte situaties aangemoedigd word.

    Met die campagne wordt de omvang van Nederlands paranoïa slechts bevestigd.

  7. Vroegâh…belde je (als je je tas vergeten was) met de NS en kon je hopen dat iemand je tas aan een balie had afgegeven. Dan regelde de NS gratis voor je, dat je tas weer op het station kwam waar je het dichtste bij woonde. Je bedankte vriendelijk voor de gedane moeite en alles was geregeld! (Je zou overigens ook nooit weten of de conducteur de tas had gevonden bij het leegruimen van de trein na een dag dienst of dat een medepassagier zo netjes was geweest om de tas even af te geven.)

    Tegenwoordig moet je de politie bellen en je excuses aanbieden voor het feit dat je je tas vergeten bent!

    Ik moet zeggen…als ik het idee heb dat iemand zijn tas vergeet zou ik volgens mij eerst iemand naroepen en de tas even brengen. Liever dat dan de politie bellen en melden dat iemand met het uiterlijk van een terrorist een “verdacht pakket” achter gelaten heeft.

    Tegen de echte gekken beginnen we inderdaad niets… Reden dat personeel zelf gewoon rond bleef lopen is wellicht dat ze het inderdaad niet helemaal serieus namen. Maar het gewone burgervolk moest in ieder geval weg…daar kan ik me dan wel iets bij indenken.

  8. Nederlanders hebben gewoon altijd iets nodig om bang voor te zijn.
    Is het niet een achtergelaten tas dan zijn het wel de Moslims, de Mexicaanse griep, de mening van de V.S., de boktor en ga zo maar door.
    De vertrutting van een land dat op niets meer lijkt op het land waar ik geboren ben, foi foi foi.:(

  9. @Zwolleeder. Ik denk, dat als je de Nederlander op de man/vrouw af zou vragen of ze ergens bang voor zijn dat dit erg meevalt. Wij zijn wel een nuchter volkje, en ons maak je de pies niet lauw.
    Maar omdat de verschillende media de laatste jaren alles verschrikkelijk opblazen, en naar onderlinge tegenstellingen zoekt en deze uitvergroot, lijkt het net alsof we overal bang voor (moeten?) zijn.

    Houd het denkraam breed!

  10. @Zwolleeder

    Nederlanders worden bang gemaakt door o.a. politici en lijken daar en masse in te trappen getuige de huidige opiniepeilingen.

    Net als dat gelul dat ons internationaal aanzien is aangetast omdat wij onze missie hebben afgerond in Uruzgan en deze niet verlengen. De NAVO heeft 2 jaar de tijd gehad om een opvolger te zoeken, maar die kennelijk ook nog niet gevonden. Niet verwonderlijk aangezien de bevolking in de EU (recentelijk Duitsland) niet langer in de leugen trapt dat wij daar zijn voor een wederopbouw-missie. We kunnen trots zijn op onze ‘Dutch approach’ en eventuele nieuwe missies niet laten afhangen van de geostrategie van de VS.

  11. @Drama123, ik blijf erbij dat veel Nederlanders angsthazen zijn.
    Zolang hele stations worden ontruimt om één achtergelaten V&D tas en er niet één nuchtere conducteur zegt “ach die lulletjes, ik pak die tas wel op en leg hem gewoon op een achteraf plekje op het rangeerterrein todat de EOD komt” zal er wezenlijk niets veranderen in ons bange flutlandje.

  12. @Zwolleeder
    “en er niet één nuchtere conducteur zegt “ach die lulletjes, ik pak die tas wel op”

    daarom zijn dus volgens jou veel Nederlanders angsthazen.

    Tja…

Reacties zijn gesloten.