Het weer: neerslag

Zwolle – Woensdagochtend valt er in het noorden van het land wat regen of natte sneeuw. In het zuiden is het droog en bewolkt. De temperatuur ligt tussen 1 graden in Groningen en 6 graden in Zeeland.

23-02-2010_weerfoto__gezicht_op_gebouw_hco.jpg
Zicht op Historisch Centrum Overijssel

’s Middags passeert er een nieuwe storing en gaat het vanuit het zuidwesten regenen. In het noorden is het droog en bewolkt, later gaat het ook daar regenen. De wind draait naar het zuiden en is meest matig van kracht. Het wordt 6 tot 9 graden. Woensdagavond en nacht verlopen bewolkt en buiig. Vooral in de kuststreek komen fikse buien voor. De wind trekt aan tot kracht 5 a 6 boven land en waait uit overwegend zuidelijke richting. Van de nachtvorst zijn we verlost, de temperatuur daalt naar 3 graden in het noordoosten. In het zuidwesten blijft de temperatuur steken rond 6 graden.

Donderdag is er vooral in de ochtend in het hele land kans op buien. In de middag wordt het droger, maar het blijft bewolkt. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 4 a 5. Met die zuidelijke stroming wordt warme lucht aangevoerd en loopt de temperatuur op naar 7 graden in het noorden tot 10 graden in het zuiden. In de avond en nacht naar vrijdag passeert er vanuit het zuiden een neerslaggebied en gaat het in het gehele land regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen 4 en 6 graden.

Vrijdag is het buiig weer. Van tijd tot tijd vallen er (fikse) buien bij een middagtemperatuur van 8 a 9 graden. De zuidwestenwind trekt in de loop van de dag aan naar kracht 5 a 6 boven land, kracht 7 aan zee.

Zaterdag is het wisselend bewolkt, vooral in de ochtend kan er nog wat neerslag vallen. De maxima liggen tussen 6 en 10 graden. De wind gaat liggen en is meest matig van kracht.

Daarna blijft het wisselvallig weer, met af en toe regen en soms veel wind. Temperaturen tussen 3 graden ’s nachts en 10 graden overdag.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)