Zwolle onderneemt actie tegen smerige gymzalen

Zwolle – De gemeente Zwolle gaat volgende week met de schoolbesturen in de stad overleggen over het beter schoonmaken en beheer van de gymzalen. Uit een door de lokale VVD opgesteld Zwartboek Vieze Gymzalen blijkt dat de properheid van de sportzalen nogal eens te wensen overlaat.

VVD-fractievoorzitter René de Heer deed het onderzoek na klachten van ouders en van scholen over staat van onderhoud, veiligheid en hygiëne van de sportzalen in Zwolle. Hij schrok van het resultaat: ‘veel zalen blijken ronduit smerig. De douches zijn niet schoon, de vloeren niet gedweild en de toestellen zijn oud en zitten vol stofnesten’.

Beheer onduidelijk
Erger nog bijna vindt hij dat het voor zowel de scholen als de ouders onduidelijk blijft wie er verantwoordelijk is voor het beheer en de schoonmaak van de zalen. ‘Mensen weten niet bij wie ze terecht moeten met hun klachten. Ze worden naar het schoolbestuur verwezen, maar deze komt zelf weer bij ons klagen’.

Gezamenlijke aanpak
Ook de gemeente weet niet precies wie er is aan te spreken op het gebrek aan hygiëne. ‘We gaan met de schoolbesturen in overleg, maar pakken het nadrukkelijk op als een gezamenlijke verantwoordelijkheid’, aldus woordvoerster Annemarie van der Lee namens verantwoordelijk wethouder Martin Knol. Wel is het volgens Knol zo dat de gemeente in de regel niet verantwoordelijk is voor het schoonmaken van schoolgebouwen en sportzalen.

Binnenlands Bestuur

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)